ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Αλβανίας: Ακύρωσα τις εκλογές υπό τον φόβο αιματοχυσίας

Βολές κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα από τον Ιλίρ Μέτα

Με τις εξελίξεις στο Κόσοβο και τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Πρίστινας-Βελιγραδίου που βρίσκεται σε τέλμα, συνέδεσε την οξύτατη πολιτική κρίση που πλήττει την Αλβανία ο πρόεδρος της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Σε συνέντευξή του στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό RTV21 ο κ. Μέτα χαρακτήρισε «τεχνητή» την κρίση, τονίζοντας πως «αναμφίβολα υπάρχει μια σχέση και με τις εξελίξεις στο Κόσοβο και με τον διάλογο Κόσοβο-Σερβία».

Όπως υποστήριξε, στόχος είναι η δημιουργία δυσμενούς εικόνας για την Αλβανία και η επιβεβαίωση της θεωρίας ότι «οι Αλβανοί δεν μπορούν να συγκροτήσουν κράτος».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μέτα έκανε λόγο για σενάρια τα οποία «δεν αποκλείουν την αιματοχυσία» και ανέφερε πως αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκε να εκδώσει το διάταγμα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών της 30ής Ιουνίου 2019. Για τον Αλβανό πρόεδρο οι κίνδυνοι αυτοί δεν έχουν αποφευχθεί, γι΄ αυτό και κρίνει επιτακτική ανάγκη την εξεύρεση λύσης μέσω διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε εντούτοις, τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα ότι είναι υπεύθυνος για την παράλυση του συστήματος δικαιοσύνης, την εκτροπή του έργου της για λογαριασμό των κυβερνητικών συμφερόντων και την παρεμπόδιση της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη.

Ο Μέτα, εξαπέλυσε σκληρή κριτική και στο έργο της Βουλής τονίζοντας ότι ψηφίζει νόμους που υπερβαίνουν το σύνταγμα και που αφορούν συγκεκριμένα άτομα.

Τέλος υποστήριξε ότι η δημοκρατία στη χώρα του έχει εκτροχιαστεί και πως δικό του μέλημα παραμένει η αποκατάστασή της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact