ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: «Περιμένουμε δύσκολο καλοκαίρι»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Αρχές στον Έβρο καθώς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αυξημένη κινητικότητα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος Συνοριοφυλακων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μίλησε στο Newsbomb.gr για τη τεράστια μάχη που δίνεται με τα κυκλώματα διακινητών αλλά και για τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών η οποία πάντα τέτοια εποχή που πέφτει η στάθμη του ποταμού, είναι αυξημένη.

Αρχικά ο κ. Γιαλαμάς μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μη ύπαρξη φράχτη στον Έβρο: «Εκεί είναι που ξεκινάει η λερναία ύδρα. Εκεί προσπαθούμε να εστιάσουμε, “κόβουμε ένα κεφάλι και βγαίνουν δέκα”. Εμείς εκεί θα δώσουμε τον μεγάλο μας αγώνα για άλλη μια φορά. Εκεί τον δίνουμε και τώρα».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι τα λόγια των Τούρκων προκαλούν μια ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα: «Μας ανησυχούν τα λόγια των Τούρκων όπως ανησυχούν και όλο τον κόσμο. Ακούμε χρόνια αυτή τη ρητορική από τον γείτονα. Τα ακούμε καθημερινά και λειτουργούμε με αποφασιστικότητα, επαγγελματικό, ψυχραιμία».

Οι διακινητές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πολύ χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

«Το φαινόμενο έγινε πιο έντονο μετά τη μαζική εισβολή από το 2020. Αυτή τη στιγμή έχουμε αυξημένες ροές στην περιοχή μας. Τα καλοκαίρια είναι θερμά και λόγω της θερμοκρασίας αλλά και λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι αλλά θα τα καταφέρουμε. Αυτή τη περίοδο οι ροές αυξάνονται λόγω τον καλοκαιρινών συνθηκών και της πτώσης του ποταμού Έβρου αυτά διευκολύνουν τους εγκληματίες λαθροκινητές να προσπαθούν να μας “ξεγελάσουν”», είπε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Δίνουμε τεράστιο αγώνα στην αερογραμμή των 160 χιλιομέτρων που δεν υπάρχει φράχτης. Δίνουμε εκει τον αγώνα μας καθημερινά και προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτά τα εγκληματικά κυκλώματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διασυνοριακός ποταμός παρά την εποχή, παρουσιάζει σε πολλά σημεία πολύ χαμηλή στάθμη, που «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, ενώ σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 2 με 2,5 μέτρα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τα σύνορα ζωντανά. «Οι υπηρεσίες είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα και όχι μόνο τώρα που υπάρχει η σχετική “ένταση”. Το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουν γίνει αλματα για τη φύλαξη των συνόρων της χώρα μας, πρεπει να γινουν και άλλα, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι», είπε ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει πολλά μέτρα από την κυβέρνηση έχουμε κάνει και ορισμένες προτάσεις. Έχουν γίνει ήδη δύο με τρία βήματα όπως προσλήψεις».

Καταληκτικά, o Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου ανέφερε ότι «το καλοκαιρι θα είναι δύσκολο, αλλά με αυτα τα βηματα που εχουν γινει θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: Newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact