ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο – Τι απαντά στα δημοσιεύματα

Τη νέα σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου ανακοίνωσε η Attica Bank, με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να αναλαμβάνει πρόεδρός του.

Ειδικότερα, μετά τη σημερινή του ανασύνθεση και την παραίτηση της Α. Πουσκούρη, έως σήμερα μη εκτελεστικού μέλους, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας έχει ως εξής:

Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος. Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Τσακιράκης του Εμμανουήλ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος. Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκηνού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος. Δημήτριος Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος. Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου του Στυλιανού, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Παράλληλα, η τράπεζα έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκέντρωσης των 70 εκ. ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες της. Η Attica Bank ενημερώνει επίσης ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της Τράπεζας, βάσει των πλέον πρόσφατων δημοσιευμένων στοιχείων της, διαμορφώνεται σε 17,64%.

Διευκρινίζεται, τέλος ότι στην Τράπεζα δεν υφίστανται εκκρεμότητες ούτε αιτήματα για νέα, σημαντικά δάνεια και πιστώσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση στα δημοσιεύματα

Η διοίκηση και το δ.σ. της Attica Bank, απαντώντας στα τελευταία δημοσιεύματα διευκρινίζουν ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα, η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Τράπεζας και η αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία της.

Όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Bank στις 27/7/2016, η Τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και η Διοίκησή της επιμελείται της πλήρους συμμόρφωσης με τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ (SSM) και της ΤτΕ..

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας προέβη στην ανασύνθεση του, ώστε αυτή να συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης της χορήγησης νέων δανείων και πιστώσεων που έχει αποφασιστεί από την ΤτΕ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact