ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου»: «Υπάρχουν 450 παράνομες ΜΚΟ στην Ελλάδα »

Την κατάσταση στα νησιά με τους πρόσφυγες και μετανάστες παρουσίασε η πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Χαρίκλεια Τζιουβάρα, η οποία αποκάλυψε τις εκατοντάδες ΜΚΟ που ενεργούν στη χώρα, χωρίς να ακολουθούν νόμιμες διαδικασίες.

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε ενεργά με αυτό το κομμάτι έχουμε απίστευτη ευαισθησία και συνεχίζουν αυτές οι εικόνες να μας συγκινούν και να μας τρομάζουν και πραγματικά πολλές φορές γίνονται βίωμά μας», δήλωσε αρχικά στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε για τις δράσης των «Γιατρών του Κόσμου»:

«Δεν μπορεί να τους προφυλάξει τίποτα αυτούς τους ανθρώπους. Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ζουν όλοι μαζί, σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς σαν “Γιατροί του Κόσμου” είμαστε από το 2011 στη Μυτιλήνη, η κατάσταση σιγά σιγά κλιμακώνεται. Έχουν κουραστεί και οι κάτοικοι των νησιών και οι πρόσφυγες που έρχονται. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εκεί χρόνια και δεν έχουν καταγραφεί και γι αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν, είναι εγκλωβισμένοι. Μιλάμε για μια γραφειοκρατία εξαιρετικά δύσκολη».

Για τις ΜΚΟ: «Αυτές που είναι εγγεγραμμένες είναι 84 αυτή τη στιγμή. Εμείς έχουμε τα χαρτιά μας, είμαστε νόμιμοι.

Υπάρχουν όμως γύρω στις 450 ΜΚΟ, οι οποίες είναι θολές, δεν έχουν έδρα και εννοείται δεν έχουν έδρα την Ελλάδα και το γνωρίζει το υπουργείο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact