ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε δύο φάσεις

Προ των πυλών είναι το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό Φθινόπωρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να αφήσει πίσω του προβλήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έτσι λοιπόν, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα Σάββατο αργά το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επισημαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα με έμφαση τα επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική – κεντρική Στερεά, την δυτική – κεντρική Μακεδονία – Χαλκιδική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί χαλάζι ενώ είναι πιθανό να δούμε ακόμα και υδροστρόβιλους – ανεμοστρόβιλους με έμφαση το δυτικό – κεντρικό Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Προ των πυλών σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία είναι το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας για το φετινό Φθινόπωρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να αφήσει πίσω του προβλήματα μιας και θα δραστηριοποιηθεί για αρκετές ώρες πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις σε μια εποχή όπου οι θάλασσες έχουν αποκτήσει σημαντικά ποσά θερμότητας από το καλοκαίρι που έχει προηγηθεί.

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα Σάββατο αργά το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως μπορούμε να δούμε στον πρώτο μας χάρτη βαρομετρικό χαμηλό από τα νότια τμήματα της Ιταλίας και αφού προηγουμένως απασχόλησε την Ιβηρική χερσόνησο προκαλώντας και προβλήματα θα προσεγγίσει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ σήμερα. Έτσι λοιπόν αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, την Πελοπόννησο και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να δείτε τα γεωγραφικά διαμερίσματα που θα επηρεαστούν. Επισημαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα με έμφαση τα επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική – κεντρική Στερεά, την δυτική – κεντρική Μακεδονία – Χαλκιδική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί χαλάζι ενώ είναι πιθανό να δούμε ακόμα και υδροστρόβιλους – ανεμοστρόβιλους με έμφαση το δυτικό – κεντρικό Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.

ΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – ΒΡΟΧΕΣ – ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ – ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται το διάστημα πρωί Δευτέρας και μέχρι την Πέμπτη περίπου. Σε αυτή τη φάση τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, οι ισχυρές κατά τόπους βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και η σημαντική υποχώρηση του υδραργύρου. Η φάση αυτή απεικονίζεται στον τρίτο χάρτη μας. Στη φάση αυτή θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η περιοχή της Εύβοιας όπου εξαιτίας και των πυρκαγιών είναι πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα.

ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο Κυριακή κοντά στο μεσημέρι απόγευμα και με έμφαση περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Στην Αττική είναι πιθανό αύριο αργά το απόγευμα – βράδυ να εκδηλωθούν καταιγίδες σε περιοχές που βρέχονται από τον Σαρωνικό και θα πρέπει να δοθεί μια βαρύτητα στη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τα Βίλια. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες μας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact