ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Πούτιν για «σοβαρές συνέπειες» μετά τη διαίρεση ορθόδοξων Εκκλησιών

Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Κρεμλίνου εκφράζεται σχετικά με την κρίση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα εναντίον «των σοβαρότατων συνεπειών» των διαιρέσεων ανάμεσα στις ορθόδοξες Εκκλησίες, μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει μια ανεξάρτητη ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα πράγμα: η πολιτικοποίηση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα καταλήγει πάντα να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, πρώτα απ’ όλα γι’ αυτούς που την κάνουν», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια φόρουμ στη Μόσχα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της ρωσικής διασποράς.

Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Κρεμλίνου εκφράζεται σχετικά με την κρίση, στο πλαίσιο της οποίας, μετά την αναγνώριση αυτή, το Πατριαρχείο της Μόσχας διέρρηξε τις σχέσεις του με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Πούτιν κατήγγειλε «απόπειρες να διαρραγούν οι σχέσεις» ανάμεσα στη ρωσική Εκκλησία και τους πιστούς της στο εξωτερικό.

«Το κοινό καθήκον μας –πρώτα απ’ όλα ενώπιον των ανθρώπων– είναι να διαφυλαχθεί η πνευματική και ιστορική ενότητα» των ορθοδόξων, υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact