ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογική φιέστα Ερντογάν με προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

Άλλη μια φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα από Ερντογάν και για άλλη μια φορά προκλητικός όσο δεν παίρνει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύουμε μόνο στον λόγο μας και όχι στον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν τιμάει τα λόγια του. Εγώ σε φιλοξένησα, σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, να μην βάζουμε ενδιάμεσους και είπα εντάξει.

Αλλά μετά από δύο – τρεις εβδομάδες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για τα F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα…» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν μίλησε σε νέους σε εκδήλωση στο Βαν θέλοντας να ανατρέψει τοπ δημοσκοπικό Βατερλό και προκαλεί και πάλι: στο στόχαστρο ξανά τα νησιά μας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ από κοντά η Γενί Σαφάκ λέει πως έχουμε παράνομα εξοπλίσει 22 νησιά και η Μιλιέτ λέει πως τα νησιά μας τα έχουμε δανεικά από την Λοζάνη.

Οι Τούρκοι αμφισβητούν μεταξύ άλλων τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Ρόδο και κάνουν αναλύσεις στα κανάλια για τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«To αποστρατικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις και ασκήσεις, σε Ρόδο και Λέσβο έχουν δυνάμεις επιπέδου Μεραρχίας και απέναντι μας σε Σάμο, Χίο και Κω έχουν ταξιαρχίες, στα άλλα νησιά Συντάγματα ή Τάγματα» ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου παίρνει τα πάντα σβάρνα, ακόμα και τη Δύση. «Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, αυτό που πρέπει, εκεί που πρέπει, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν. Ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε. Ξέρουμε για ποιο λόγο είναι οι βάσεις Την πολιτική της Δύσης δεν μπορείς να την πιστέψεις» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Αθήνα από την άλλη απαντά με ψυχραιμία. «Το μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αντιμετωπίζεται από την ελληνική πλευρά με ψυχραιμία» ανέφερε η ελληνική πλευρά.

Άλλωστε ο μόνος που έχει λόγο να χάσει την ψυχραιμία του είναι ο Ερντογάν, ο οποίος σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici εμφανίζει τον Τούρκο πρόεδρο να υστερεί έναντι όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων και να ηττάται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων. Τη σκυτάλη, σήμερα, Δευτέρα, πήρε και πάλι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την κατεχόμενη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να δώσει νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στις παραβιάσεις», προσθέτοντας ότι απλώς πηγαίνει διεθνή κοινότητα και «κλαίγεται ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κάνει λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μην δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μαχητικά F-16.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του απόστρατου αντιναυάρχου Γιάννη Εγκολφόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είχε πει: «Αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και ξέρετε αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια».

«Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε σε απόστρατους αξιωματικούς» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να προσθέσει: «Αν είχε το θάρρος ας το έκανε. Δεν υπάρχει λόγος να παρηγορούν τον εαυτό τους με κούφια λόγια».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact