ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο Λίτινας για την εξαπάτηση επενδυτών

Στην 10η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε ο Γιάννης Λίτινας για το σκάνδαλο με την εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επενδυτές.

«Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Δασκαλέα. Εχασα και εγώ ο ίδιος πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δασκαλέα και της εταιρίας του» είπε χαρακτηριστικά ο Λίτινας.

Αυτή ήταν η θέση του ενός εκ των δύο φερομένων ως εγκεφάλων της απάτης μαμούθ, ύψους 500.000.000 δολλαρίων ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία ωστόσο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους, αποφασίζοντας μαζί με τον εισαγγελέα της προφυλάκισή του. Ο άλλος πρωταγωνιστής Γιώργος Δασκαλέας μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους θα απολογηθούν την Κυριακή. 

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Λίτινας είπε οτι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τα στοιχεία υπέρ του είναι συντριπιτικά και πως τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα έχουν χάσει 7 εκατομμύρια δολάρια. «Για τους συγκατηγορούμενούς του δε είπε ότι »Όλοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο Δασκαλέας έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο. Υπάρχουν στοιχεία οτι ο Δασκαλέας και οι συνεργάτες του σχεδιάζαν ακόμα και τη δολοφονία μου».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact