ΚΟΣΜΟΣ

«Προκαλούν τρόμο»: Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ουκρανίας – Τι θα συμβεί εάν…

Η Ουκρανία ήταν η χώρα μετά την Ρωσία που επί Σοβιετικής Ενώσεως είχε τα περισσότερα πυρηνικά.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης τα πυρηνικά που είχε η Ουκρανία παρέμειναν στην επικράτεια της. Πυρηνικοί αντιδραστήρες, η ζώνη του Τσέρνομπιλ, δεξαμενές αμμωνίας, πύραυλοι…

Αυτά είναι μερικά από τα τοξικά συστατικά της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους τύπου κρουζ σε μια χώρα γεμάτη με πυρηνικούς αντιδραστήρες, αγωγούς αμμωνίας και εκτάσεις ραδιενεργού εδάφους.

15 πυρηνικοί αντιδραστήρες

Πρόκειται για τον πρώτο πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας που το θέατρο του είναι διάσπαρτο με πυρηνικά. Αυτή τη στιγμή στο έδαφος της Ουκρανίας υπάρχουν 15 ενεργοί πυρηνικοί αντιδραστήρες που παρέχουν στη χώρα περισσότερο από το μισό της ηλεκτροδότησης της.

Και το ερώτημα των αναλυτών είναι; Εάν κάτι πάει στραβά; Εάν μια βόμβα πέσει εκεί που δεν πρέπει και χτυπήσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Τότε χωρίς να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, θα μιλάμε για έναν πυρηνικό πόλεμο ο οποίος δεν θα σταματήσει σε κανένα γεωπολιτικό σύνορο.

Τι θα συμβεί εάν…

Όπως αναφέρει ο Στίβεν Έρλανγκερ των New York Times, «Μια αδέσποτη οβίδα κινδυνεύει να χτυπήσει ένα εργοστάσιο χημικών περίπου έξι μίλια μακριά, σε εδάφη που ελέγχονται από τους αυτονομιστές. Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια λιπασμάτων της Ευρώπης, έχει δεξαμενές υπό πίεση και περισσότερα από 12 μίλια αγωγών που περιέχουν δηλητηριώδες αέριο αμμωνίας».

Από τη σύγκρουση της πρώτης μέρας έχει καταστραφεί ήδη μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία και όπως λένε ουκρανικές πηγές, έχει διαρρεύσει αέριο αμμωνίας.

Μάλιστα η Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας αναφέρει για τον ακραίο περιβαλλοντικό κίνδυνο: «Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι τα δοχεία αερίου αμμωνίας στην τοποθεσία του πρώην εργοστασίου Stirol (Styrene) έχουν αποσυμπιεστεί, οδηγώντας σε διαρροή αερίου, συνιστώντας απειλή για το περιβάλλον. Η χημική ρύπανση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιβαλλοντική καταστροφή στα ανατολικά της χώρας μας».

(In.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact