ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικό δημοσίευμα: Οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, άρα δεν ανήκουν στην ΕΕ

Προκλητικό δημοσίευμα: Οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, άρα δεν ανήκουν στην ΕΕ

Με ένα δημοσίευμα ντροπή που αναβιώνει ρατσιστικές θεωρίες των Ναζί, η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Die Welt εξαπέλυσε πρόσφατα επίθεση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι η μεσογειακή χώρα «κατέστρεψε κι άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη».

Στο πλαίσιο του δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ βάσει DNA, η συντηρητική Welt υπονοεί σαφώς ότι εκτός από τους «ψεύτικους» Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της καθαρόαιμης ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα εκπροσωπεί τις απόψεις μίας μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου του 1827, κατά την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα συμβάλλοντας σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας ενάντια στον Σουλτάνο, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη.

«Οι τρεις δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος της Welt εξηγεί στους συντηρητικούς Γερμανούς αναγνώστες του ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα «για τους λάθος λόγους». Κι αυτό επειδή «οι Έλληνες δεν ήταν αληθινοί Έλληνες» όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους.

Διαβάστε παρακάτω το ρατσιστικό παραλήρημα του συγγραφέα: «Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που ‘θαυμάζουμε’ καθημερινά».

Φυσικά, η ιδέα ότι οι Έλληνες δεν είναι οι πραγματικοί Έλληνες δεν είναι καινούργια ούτε ανήκει στον ανθέλληνα αρθρογράφο της συντηρητικής εφημερίδας. Αυτή η θεωρία διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον  Jakob Philipp Fallmerayer, δημοσιογράφο, πολιτικό και ιστορικό του 19ου αιώνα που ισχυριζόταν ότι οι «Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες» και επομένως δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact