ΚΟΣΜΟΣ

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία «βλέπει» ο Πούτιν

Οι συνομιλίες Ρώσων-Ουκρανών συνεχίζονταν πρακτικά σε καθημερινή βάση, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος στον Λευκορώσο ομόλογό του

Πως υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπως του έχουν μεταφέρει οι Ρώσοι διαπραγματευτές, ανέφερε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι συνομιλίες Ρώσων-Ουκρανών συνεχίζονταν πρακτικά σε καθημερινή βάση.

«Σίγουρα θα σας ενημερώσω για την κατάσταση στην Ουκρανία και, πρώτα απ’ όλα, για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις, όπως μου ανέφεραν οι διαπραγματευτές της πλευράς μας. Θα σας μιλήσω για όλα αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Λευκορώσο ομόλογό του.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις οικονομίες Ρωσίας και Λευκορωσίας, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο παρελθόν και στην οικονομία της ΕΣΣΔ.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι πάντα γίνονταν προσπάθειες να περιοριστεί η ανάπτυξη της Μόσχας και του Μινσκ, αλλά οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι κατάφερναν πάντα να ξεπερνούν αυτά τα εμπόδια.

«Η ΕΣΣΔ έζησε πραγματικά υπό τις συνθήκες των κυρώσεων, αναπτύχθηκε και πέτυχε κολοσσιαίες επιτυχίες … Ακόμη και μετά τη δεκαετία του 1990, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας διατηρήθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν σε νέες και σύγχρονες εποχές σε σχέση με την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης», ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι τέτοιες προκλήσεις ενέχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης. «Σήμερα, οι κυρώσεις είναι για εμάς μια εποχή ευκαιριών. Τότε (στη σοβιετική περίοδο – σ.σ.) ήμασταν πάντα υπό κυρώσεις και ζούσαμε και αναπτυσσόμασταν κανονικά», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact