ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προώρες εκλογές: Τι απαντά το Μαξίμου, η αντίδραση της Κουμουνδούρου!

Εδώ και λίγα 24ωρα φουντώνουν τα σενάρια για προώρες εκλογές καθώς δεν είναι λίγα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στις πολιτικές εξελίξεις λόγω της Πανδημίας, δίνοντας βάση στο πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κατάσταση της χώρας στην με τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον Κορονοϊό αλλά και στην οικονομία

Τι απαντά το Μαξίμου και η αντίδραση της Κουμουνδούρου

«Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν υπάρχει στα σχέδια του Μαξίμου».

Η φράση ανήκει σε κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα είναι ξεκάθαρη η απάντηση που δίνουν σχετικά με τις πληροφορίες να σκέφτεται ο Πρωθυπουργός τέτοια σενάρια, «Είναι σοβαρός. Οι πρόωρες εκλογές είναι ανευθυνότητα».

Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Πρωθυπουργό, διαβεβαιώνουν συνομιλητές του, είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, να σωθούν ζωές, να μείνει όρθια η χώρα, η οικονομία και να μην υπάρξουν απολύσεις. «Δεν υφίσταται ως θέμα.

Δεν υπάρχουν σενάρια εκλογών για το Μαξίμου» ξεκαθαρίζουν στο newpost.

«Οι σκέψεις του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές δεν είναι αποτέλεσμα μιας συγκυριακής και λόγω της κρίσης συσπείρωσης των πολιτών σε τέτοιες συνθήκες στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά προκύπτουν από τις δυσκολίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και το σχέδιο που ετοιμάζει για την οικονομία την επόμενη μέρα» εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα κομματικές πηγές θεωρούν, «στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν ως μοναδικό στόχο τη διάλυση της αγοράς εργασίας.

Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για την εφαρμογή ακραία νεοφιλελεύθερων συνταγών, που στην παρούσα φάση δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».

Μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τα σενάρια προώρων εκλογών έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη και ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης να ενεργοποιηθούν ώστε να καρπωθεί τα όποια κέρδη η κυβέρνηση και όλα αυτά πριν την εφαρμογή το σχεδίου αναδιάρθρωσης της οικονομίας σε βάρος των μικρομεσαίων και των εργαζόμενων με ένα νέο μνημόνιο.

Μάλιστα κάνουν λόγω για τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας που απέρριψε τις εισηγήσεις για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση εν μέσω πανδημίας και απομόνωσε τους ακραίους επιλέγοντας χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορωνοϊού, αλλά με κριτική και κυρίως, εποικοδομητικές προτάσεις, όπου διαπιστώνει «κενά» στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Δεν θα συμβεί το ίδιο στο πεδίο της οικονομίας που ετοιμάζεται για σφοδρή αντιπαράθεση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρβαση της κρίσης.

Θα πρόκειται για εμπροσθοβαρές πακέτο, περί τα 30 δισεκατομμύρια (15% του ΑΕΠ), κατ’ αντιστοιχία με την αντίδραση άλλων κρατών. Η προτεινόμενη δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει τρία σκέλη:

  • Δαπάνες για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας.
  • Δημοσιονομικές δαπάνες άμεσης ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών.
  • Μεγάλο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με εγγυήσεις δανείων.

Με πληροφορίες απο Newspost.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact