ΕΛΛΑΔΑ

Προς εκτόνωση η κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού


Αίτημα τους είναι να μην μεταφερθούν στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, προκειμένου  στον πρώτο να είναι μόνοι τους, οι βουλευτές της ΧΑ

Προς εκτόνωση αλλά και λύση του προβλήματος οδεύει η αντιπαράθεση των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με το υπουργείου Δικαιοσύνης για την προγραμματισμένη μεταφορά τους σε άλλο όροφο.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των γυναικών κρατουμένων είναι να μην μεταφερθούν  στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, προκειμένου  στον πρώτο όροφο να  είναι μόνοι τους, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.        
 
Όπως έγινε γνωστό από την  επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών, την Παρασκευή επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα.

Στη συνάντηση που έγινε το υπουργείο δεσμεύτηκε επίσημα να αναβάλλει την μεταφορά μας στην πτέρυγα των χρυσαυγιτών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Εκτός απ’ τα καρτοτηλέφωνα και τις τουαλέτες που πρέπει να τοποθετηθούν, επισημαίνει η επιτροπή αγώνα, «αυτό που παραμένει σημαντικό είναι να υπάρξει προαύλιος χώρος για να προαυλιζόμαστε και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα μας».

Πάντως, οι κρατούμενες τονίζουν ότι «παραμένουν σε ετοιμότητα»  και σημειώνουν ότι  γνωρίζουν «πως τα δικαιώματα μας κερδίζονται μόνο απ’ τους αγώνες μας».

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact