ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ

Έτοιμο να προχωρήσει στην κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ είναι το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το εν λόγω μέτρο, που αφορά 450.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί από το 2022.

Η άσκηση που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα από την υπηρεσία του υπουργείου για τον ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους, μετά την αναπροσαρμογή των νέων τιμών ζώνης, αλλά και η ένταξη 3.500 νέων περιοχών θα αποτελέσει crash-test για την κυβέρνηση, για να δει αν μπορεί να καταργήσει τον φόρο εντός 2022 ή θα προχωρήσει στην σταδιακή κατάργησή του έως το 2023.

Βάσει όσων ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες εντάξεις θα οδηγήσουν στην αύξηση του εισπράξιμου ποσού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κατάργηση ή περιορισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο θέλει να δει εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον συμπληρωματικό φόρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες εντάξεις θα προσθέσουν ένα ποσό μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, που θα δίνει δικαίωμα για διορθωτικές κινήσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact