ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Μεταβολή του καιρού από αύριο

Βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τις νότιες περιοχές της χώρας το απόγευμα της Κυριακής 22/03 θα είναι η αιτία μια νέας μεταβολής του καιρού.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί της Δευτέρας 23/03 θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας 23/03 στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία.

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα μπορέσετε να ενημερωθείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου αναμένουμε φαινόμενα (βροχές / καταιγίδες) από το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 23/03.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα 23/03, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς. Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη 24/03.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας τη Δευτέρα 23/03 σε σχέση με την Κυριακή 22/03.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Αιγαίο όπου από το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 23/03 θα επικρατούν νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact