ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης

Νέα πρωτοβουλία «προ των πυλών» από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει το αργότερο έως τις 18-20 Δεκεμβρίου πρόταση νόμου για την «αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ», όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Η εν λόγω πρόταση, αφορά περί τους 1.262.920 συνταξιούχους, και με φόντο τις απαιτήσεις των δανειστών, το «πάγωμα» των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη, η Κουμουνδούρου περνά στην αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια λόγων και έργων.
Όπως προανήγγειλε άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα, «στην πολιτική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εντάξαμε και την επαναφορά της 13ης σύνταξης», δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθούν μία προς μία οι εξαγγελίες από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί, θυμίζουν πως αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, καθώς πριν δύο μήνες είχαν καταθέσει πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ παλαιότερα υπήρξε ανάλογη πρόταση για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης.

«Μπαράζ προτάσεων και τον Ιανουάριο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και για τη νέα χρονιά, με την κοινοβουλευτική ομάδα να επανακαταθέτει δύο προτάσεις από το παρελθόν εντός του Ιανουαρίου:
Μία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες από τους εργοδότες και δεύτερη για την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

Στη Γενεύη ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα για τη Γενεύη, και με τα εργασιακά στη… βαλίτσα του θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του διεθνούς Γραφείου εργασίας (ILO).

Συνεδριάζει η ΚΟ

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδριάζει στις 12.μμ- απόντος του Αλέξη Τσίπρα- προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την τριήμερη κοινοβουλευτική «μάχη».

Στέλλα Γκαντώνα

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact