ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης

Νέα πρωτοβουλία «προ των πυλών» από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει το αργότερο έως τις 18-20 Δεκεμβρίου πρόταση νόμου για την «αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ», όπως δήλωσε στο iefimerida.gr ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Η εν λόγω πρόταση, αφορά περί τους 1.262.920 συνταξιούχους, και με φόντο τις απαιτήσεις των δανειστών, το «πάγωμα» των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη, η Κουμουνδούρου περνά στην αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια λόγων και έργων.
Όπως προανήγγειλε άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα, «στην πολιτική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εντάξαμε και την επαναφορά της 13ης σύνταξης», δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθούν μία προς μία οι εξαγγελίες από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί, θυμίζουν πως αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, καθώς πριν δύο μήνες είχαν καταθέσει πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ παλαιότερα υπήρξε ανάλογη πρόταση για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης.

«Μπαράζ προτάσεων και τον Ιανουάριο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και για τη νέα χρονιά, με την κοινοβουλευτική ομάδα να επανακαταθέτει δύο προτάσεις από το παρελθόν εντός του Ιανουαρίου:
Μία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες από τους εργοδότες και δεύτερη για την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

Στη Γενεύη ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα για τη Γενεύη, και με τα εργασιακά στη… βαλίτσα του θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του διεθνούς Γραφείου εργασίας (ILO).

Συνεδριάζει η ΚΟ

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδριάζει στις 12.μμ- απόντος του Αλέξη Τσίπρα- προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την τριήμερη κοινοβουλευτική «μάχη».

Στέλλα Γκαντώνα

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact