ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την σφραγίδα του Γκάρεθ Μπέιλ

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, οι Μαδριλένοι νικώντας με 3-1 την Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Champions League.

Η είσοδος του Μπέιλ και η απίστευτη γκολάρα που πέτυχε στο 61′ με ανάποδο ψαλίδι αλλά και οι γκάφες του Γερμανού τερματοφύλακα Κάριους έσπρωξαν τους Μαδριλένους σε μια ιστορική επικράτηση που σημαδεύτηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς του Σαλάχ και του Καρβαχάλ.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και η Ρεάλ είχε μείνει όλη πίσω από τη σέντρα, αν και οι Μαδριλένοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

H απίστευτη γκολάρα του Μπειλ στο 61′ με ανάποδο ψαλίδι

Τα άσχημα νέα για τους «κόκκινους» προέκυψαν με τον τραυματισμό του Σαλάχ στον ώμο, ο οποίος αποχώρησε κλαίγοντας στο 31′ και η ομάδα του αποσυντονίστηκε από εκεί και πέρα.

Οι «μερένχες» ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, έχοντας πάντως με τη σειρά τους να διαχειριστούν την αποχώρηση του επίσης τραυματία Καρβαχάλ, με τον Μπενζεμά να σκοράρει στο 43′, αλλά σωστά υποδείχθηκε οφσάιντ ο Ρονάλντο κι έτσι δεν υπήρξε γκολ.

Γενικά, οι πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες έλειψαν στο πρώτο μισό του τελικού.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για να σημαδευθεί βέβαια από τις… επικές γκάφες του Κάριους.

Αφού ο Ίσκο στο 48′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, τρία λεπτά μετά ο Γερμανός τερματοφύλακας… κατόρθωσε να χρίσει σκόρερ τον Μπενζεμά κι ενώ ήθελε με τα χέρια να δώσει την μπάλα στον Λόβρεν.

Ο Μανέ στο 55′ έφερε άμεσα το ματς στα ίσα και φαινόταν να εξιλεώνεται ο γκολκίπερ των «κόκκινων», όμως ο Ζιντάν έκανε την κίνηση-ματ, όπως αποδείχθηκε, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπέιλ αντί του Ίσκο.

Ο Ουαλός άσος με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι στο 64′ έγραψε το 2-1, σε φάση πάντως που και πάλι ο Κάριους θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα, με τον Μανέ, που το είχε πάρει προσωπικά, να σημαδεύει το δοκάρι στο 70′ και να στέκεται άτυχος.

Δεν έγινε το 2-2 και η καταστροφική βραδιά του Κάριους ολοκληρώθηκε στο 83ο λεπτό, καθώς ο Μπέιλ σούταρε από μακριά και ο 24χρονος πορτιέρο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η «βασίλισσα» παρέμεινε στο θρόνο της με τον Σέρχιο Ράμος να σηκώνει εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς της την κούπα, η Λίβερπουλ έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίλοβαν Ρίστιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς. Επιπρόσθετοι βοηθοί ήταν οι επίσης Σέρβοι Νέναντ Τζόκιτς και Ντανίλο Γκρούγιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (37′ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Ισκο (61′ Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89′ Ασένσιο).

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83′ Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (30′ Λαλάνα), Φιρμίνο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact