ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Θέλουμε όλοι να δείξουμε ενότητα

Στο κάστρο της Μπρατισλάβα καταφτάνουν οι ηγέτες για τη Σύνοδο

Στις 11 ώρα Ελλάδας ξεκινούν οι εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στην Μπρατισλάβα, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Αυτή την ώρα οι ηγέτες καταφθάνουν διαδοχικά στο κάστρο της Μπρατισλάβας, όπου θα διαξαχθούν οι συνομιλίες και τους αρχηγούς υποδέχεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Η πρώτη συνεδρία εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:30. Θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και ανεπίσημο γεύμα. Εν συνεχεία, οι ηγέτες θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβας και στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών που θα διαρκέσει δύο ώρες. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου.

«Θέλουμε όλοι να δείξουμε ενότητα και ελπίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε έναν οδικό χάρτη για τα πιο βασικά θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Η ατζέντα των συνομιλιών θα αφορά την ασφάλεια, την προστασία της Ευρώπης, την προετοιμασία για το μέλλον και το να δώσουμε ελπίδα για τους νέους», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις και να δώσουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσθέτοντας ότι ξεχνάμε πως η Ευρώπη είναι και η καθημερινή ζωή των πολιτών της.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε σε θέματα που μας ενώνουν παρά σε αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας και υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μίροσλαβ Λάιτσακ προσερχόμενος στη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα. «Η ασφάλεια, η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες, ίσως και ο ρόλος της ΕΕ ως παγκόσμιος παίκτης είναι θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή σύνοδο», πρόσθεσε ο Λάιτσακ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact