ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη καταδίκη πολίτη για ξενοφοβική συμπεριφορά στην Κύπρο

Μια γυναίκα θα πληρώσει ακριβά κάποια σχόλιά της στο Facebook

Τα σχόλια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώσει ακριβά μια γυναίκα στην Κύπρο, καθώς το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έλαβε μια απόφαση – σταθμό για τη χώρα, καθώς για πρώτη φορά καταδίκασε πολίτη λόγω ρατσιστικής και ξενοφοβικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας CITY και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 800 ευρώ σε γυναίκα, η οποία σχολίασε με ρατσιστικό τρόπο, φωτογραφία παιδιού στο Facebook.

Εκείνη παρουσιάστηκε σε δίκη τον Δεκέμβριο του 2018, με την κατηγορία ότι διένειμε ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο, το οποίο προωθεί τις διακρίσεις, τη βία και το μίσος.

Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε την ενοχή της και το δικαστήριο της επέβαλε το πρόστιμο. Το περιστατικό έφερε στο φως πολίτης, ο οποίος είδε τα συγκεκριμένα σχόλια και ενημέρωσε την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά. Εκείνη. με τη σειρά της, ενημέρωσε τον γενικό εισαγγελέα και τον αρχηγό Αστυνομίας και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η Λήδα Κουρσουμπά ανέφερε ότι «είναι μια απόφαση – σταθμός για την κυπριακή δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που ένας πολίτης είναι υπόλογος και καταδικάζεται για μια υπόθεση που αφορά ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο που αφορά παιδί».

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δήλωσε επίσης ότι ο δικαστής ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Κύπρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κ. Κουρσουμπά σημείωσε, μάλιστα, ότι «δεν έχει σημασία το ύψος του προστίμου, αλλά το γεγονός ότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση», προσθέτοντας πως αρχίζει να αλλάζει η νοοτροπία της κυπριακής κοινωνίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact