ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η πρώτη οικονομική διαστημική πτήση για επιβάτες το 2016

Η πρώτη οικονομική διαστημική πτήση για επιβάτες το 2016

Η πρώτη οικονομική διαστημική πτήση για επιβάτες το 2016

Η πρώτη οικονομική διαστημική πτήση για επιβάτες το 2016

Η Εταιρία World View  από την Αριζόνα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη μικρής κλίμακας δοκιμαστική πτήση με μπαλόνι σε μεγάλο υψόμετρο .

Στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διαστημικό πρόγραμμα τουρισμού με τη χρήση των μαζικών στρατοσφαιρικού μπαλόνια , τα οποία θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέχρι 32 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Jane Poynter είπε ότι το μπαλόνι, το οποίο ξεκίνησε από το Roswell International Air Center στο Roswell, στο Νέο Μεξικό, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη πτήση αερόστατου, σε 36 χιλιόμετρα. ” Εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι απο τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής πτήσης αυτής », είπε.

Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη πτήση που ολοκληρώθηκε χρησιμοποιώντας ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι και κάψουλας. Το μπαλόνι που χρησιμοποιείται για την πτήση δοκιμής ήταν παρόμοια με εκείνη του Αυστριακού Felix Baumgartner που πραγματοποίησε την γνωστή ελεύθερη πτώση του από το διάστημα το 2012.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις επιβατών ήδη το 2016 για $ 75 000 ανά άτομο .

Σημειώστε ότι αυτό είναι ένα «φθηνό» επιλογή για όσους επιθυμούν να πετάξουν στο «άκρη του κοσμου» , όπως η Virgin Galactic αναμένεται να αρχίσουν να λαμβάνουν τουρίστες στο διάστημα το επόμενο έτος για περίπου $ 250.000 το εισιτήριο.

Τα μπαλόνια θα φέρουν μια κάψουλα με έξι επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος σε ύψος 32 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη. Η κάψουλα θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να περπατήσουν γύρω της.

Η κύρια διαφορά που κάνει το World View τόσο ξεχωριστό είναι ότι προσφέρει ένα είδος διαστημικού ταξιδιού που διαφέρει από ό, τι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα .

Οι επιβάτες θα έχουν τουλάχιστον δύο ώρες στη διάθεσή τους για να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της Γης. Οι ιδέες για το χώρο του τουρισμού που προτάθηκαν από άλλες εταιρείες ήταν πιο συγκεντρωμένες από την απόσταση της Γης από ό, τι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

« Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την εμπειρία του να δουν τη Γη από το διάστημα για ώρες σε έναν χρόνο και να είναι σε θέση να εξετάσουμε την καμπυλότητα της Γης και το μόνο που έρχεται με αυτή την εμπειρία.  », δήλωσε ο Poynter.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact