ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από το αμερικανικό Καπιτώλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου θα συζητηθεί η αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Στο Καπιτώλιο εξελίσσονται πρωτοφανείς σκηνές, καθώς εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται εκεί υπό τον φόβο επανάληψης επεισοδίων.

Μέλη της εθνοφρουράς καταφθάνουν στην Ουάσινγκτον από όλη τη χώρα και έως 15.000 αναμένονται στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο αποφάσισε ότι εκείνοι που θα αναλάβουν την ασφάλεια γύρω από το συγκρότημα του Καπιτωλίου θα είναι οπλισμένοι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς θα φέρουν όπλα.

Προειδοποίηση από το FBI

Το FBI έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει η κίνδυνος για βίαιες διαμαρτυρίες στα πολιτειακά καπιτώλια και των 50 πολιτειών, αλλά και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Εξάλλου, η πρωτεύουσα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σήμερα η Airbnb ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον για την επόμενη εβδομάδα και δεν θα επιτρέψει να γίνουν νέες.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για την ημέρα της ορκωμοσίας. Περίπου 16 ομάδες έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προετοιμάζονται για την πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου που επικαλούνται οι ΝΥΤ. Ήδη, μέλη της εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί γύρω από το συγκρότημα του Καπιτωλίου. Πολλοί από αυτούς φέρουν ημιαυτόματα όπλα, σύμφωνα με το CNN.

Επίσης, αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται μαζί τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει σταματήσει γύρω από το Καπιτώλιο, γύρω από το οποίο τοποθετήθηκε φράχτης τις πρώτες ώρες μετά τις ταραχές της προηγούμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ. Η ψηφοφορία για τη νέα παραπομπή του αναμένεται να γίνει λίγο πριν από τις 22:00 ώρα Ελλάδας. Αν το κατηγορητήριο υπερψηφιστεί- όπως αναμένεται καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία- ο Τραμπ θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμπεται δύο φορές, με στόχο την καθαίρεσή του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact