ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές περιστατικό με έλληνες δημοσιογράφους και το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη

Εντοπίστηκαν να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό – Τι δηλώνουν οι ίδιοι

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστές τον υπουργό Νίκο Παππά και δύο δημοσιογράφους εξελίσσεται… στη Νέα Υόρκη.

Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου που δίχως να κατονομάζει, μετέδωσε ότι δύο δημοσιογράφου του Star και του Alpha, συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Όλα αυτά συνέβησαν -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα – στο ξενοδοχείο Westing Grand Central, όπου διαμένει ο Νίκος Παππάς εν όψει και της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το πρακτορείο ανέφερε μάλιστα ότι οι δύο άντρες πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού για να χρεώσουν γεύμα στον κ. Παππά!

Όταν κίνησαν υποψίες επειδή φωτογράφιζαν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα, δήλωσαν ψευδώς στις αμερικανικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του έλληνα πρωθυπουργού.

Αν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία, σύμφωνα και πάλι με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτοί ήταν οι δύο δημοσιογράφοι

Αν και το ΑΠΕ δεν κατονόμαζε τους δημοσιογράφους, η αποκάλυψη ήρθε από έναν εξ αυτών όταν έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύδει τα περί σύλληψης. Επρόκειτο λοιπόν για τον Δημήτρη Σουλτογιάννη του STAR και τον Θάνο Δημάδη από τον Alpha.

Σουλτογιάννης: Αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψης

Ο κ. Σουλτογιάννης αρνήθηκε τα πάντα, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία» τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως στο Μανχάταν. «Έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον», εξήγησε ο δημοσιογράφος και συνέχισε: «Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. τοπική)».

«Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με… “λευκή ατζέντα”. Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!», υπογράμμισε ο κ. Σουλτογιάννης.

Δημάδης: Έβαλα περούκα για να βγει η είδηση

Μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή έδωσε από τη μεριά του ο Θάνος Δημάδης ο οποίος εμμέσως παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε… μεταμφίεση προσπαθώντας, όπως εξήγησε, να βγάλει κάποια είδηση για το πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου που μετακινούνταν με «λευκό πρόγραμμα». Άλλωστε, πρόσθεσε, «η είδηση βγαίνει και στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχω μάθει από τα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «μας κατάλαβαν γιατί η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει». Ο ίδιος αναφέρεται μόνο σε «διασταύρωση στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές».

Μάλιστα, δημοσίευσε και φωτογραφία του με τη μεταμφίεση, σε ανάρτηση στην προσωπική  του σελίδα στο Facebook, σημειώνοντας: «Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!»

Όπως εξήγησε, «η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν».

«Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, πού και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες… Και εχθές μάς κατάλαβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται», σημειώνει από τη μεριά του ο κ. Δημάδης.

Clipboard01

Παππάς: Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων για την αθλιότητα

Την παραπάνω δήλωση του Δημήτρη Σουλτογιάννη είχε προλάβει ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, ο όποιος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει την πληροφορία περί σύλληψης, λέγοντας: «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

1/2Για το περιστατικό στη Ν.Υ:Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια,

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 18 Σεπτεμβρίου 2016

2/2 όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 18 Σεπτεμβρίου 2016

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact