ΚΟΣΜΟΣ

Πρόβλημα με τη βρετανική βίζα αντιμετωπίζει ο Αμπράμοβιτς

«Δεν είναι δικό μας πρόβλημα» ήταν το σχόλιο του Κρεμλίνου

Προβλήματα με τη βρετανική βίζα του αντιμετωπίζει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τις Αρχές της χώρας να του ζητούν να αποκαλύψει την προέλευση των κεφαλαίων του, ώστε να του την παρατείνουν. Μάλιστα, ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν φαίνεται να έχει τις… πλάτες της χώρας του σε αυτήν την υπόθεση, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Κρεμλίνου.

«Δεν είναι δικό μας ζήτημα. Προβάλλονται ορισμένες απαιτήσεις και προφανώς στην περίπτωση αυτή ο ερωτώμενος και όχι εμείς, πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για το αν οι απαιτήσεις αυτές είναι νόμιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Κυριακή (20/05), ο ιστότοπος The Bell, επικαλούμενος πηγές από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς, είχε γράψει ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν παρέτεινε την επιχειρηματική βίζα του Ρώσου επενδυτή. Ο Guardian είχε γράψει επίσης ότι οι βρετανικές Αρχές ενδέχεται να ζητήσουν από τον επιχειρηματία να δικαιολογήσει την προέλευση των κεφαλαίων του για να του παρατείνουν τη βίζα.

Στην Νταουνινγκ Στριτ 10 παρατήρησαν ότι, αν και δεν σχολιάζουν ζητήματα ιδιωτικής φύσεως, θα ήταν εντούτοις «λογικό» να υποθέσει κάποιος ότι οι πλούσιοι επιχειρηματίες, που έχουν υποβάλει αίτηση για παράταση της βίζας τους, ενδέχεται να μην την πάρουν, έγραφε η εφημερίδα. «Στην παρούσα φάση μελετάμε εκ νέου πώς λειτουργεί το σύστημα και προβαίνουμε σε περαιτέρω ελέγχους των επενδυτών, που έχουν φθάσει στο βασίλειο με όρους που υπήρχαν προ της μεταρρύθμισης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στη νομοθεσία από το 2015, σημαίνουν ότι η αίτηση που έχει υποβάλει ο Αμπράμοβιτς για την παράταση της βίζας του θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Υπάρχει το ενδεχόμενο η αίτησή του να απορριφθεί , εάν οι βρετανικές αρχές αποφανθούν ότι ο αιτών δεν ελέγχει ο ίδιος τα κεφάλαια που διαθέτει, ότι αυτά έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο ή ότι η βίζα που του δόθηκε δεν εξυπηρετεί το κοινωνικό όφελος, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους The Sunday Times, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη 13η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων της Μεγάλης Βρετανίας, με την εφημερίδα να εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 12,64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact