ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα για τον Τραμπ: Ποιοι Ρεπουμπλικάνοι τον χαρακτήρισαν «επικίνδυνο πρόεδρο»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ χλεύασε χθες μια επιστολή που υπογράφουν πάνω από 50 πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, επίσης Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ως πρόεδρος θα αποβεί “επικίνδυνος” για την Αμερική, αποκαλώντας τους “αποτυχημένη αφρόκρεμα της Ουάσιγκτον”.

Μεταξύ των δριμύτατων κατηγοριών τους, οι συνυπογράφοντες είπαν, “Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη”. Πρόσθεσαν, μεταξύ άλλων, ότι είναι “πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας”.

“Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ”, τονίζεται στη δήλωση, η οποία σημείωσε επίσης ότι μερικοί από τους υπογράφοντες έχουν αμφιβολίες και για την Δημοκρατική υποψήφια Χϊλαρι Κλίντον.

Στην απάντησή του, ο Τραμπ είπε ότι αυτοί που υπέγραψαν “είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος”.

“Αυτοί οι ‘γνωρίζοντες’, μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS”, είπε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν τον ψηφίζει γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς από τη βορειοανατολική πολιτεία Μέιν είπε χθες ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, παρότι ανήκει στο ίδιο κόμμα.

“Δεν είναι μια απόφαση που παίρνω ελαφρά τη καρδία, γιατί είμαι δια βίου Ρεπουμπλικανή”, είπε η Κόλινς, “αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκφράζει τις ιστορικές ρεπουμπλικανικές αξίες, ούτε την συμμετοχική προσέγγιση στη διακυβέρνηση, που είναι αποφασιστικής σημασίας για την επούλωση των διχονοιών στη χώρα μας”.

Η Κόλινς εξέφρασε την άποψή της σε άρθρο της στην εφημερίδα Washington Post.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact