ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΨΩΜΙΑΔΗΣ:«Η Αμφίπολη φαίνεται πως δεν συγκινεί αυτούς που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας»

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περίμενα από τον κύριο Σαμαρά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Χαλκιδική να κάνει έστω και μια μικρή αναφορά στους αγώνες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ούτε καν το δάκρυ του Εθνάρχη στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θυμήθηκαν να συμπεριλάβουν στο επετειακό βίντεο που ετοίμασαν για τα 40 χρόνια του κόμματος…
Πριν 22 χρόνια, η ονομασία του κράτους των Σκοπίων έδωσε την αφορμή για να ανατραπεί μια κυβέρνηση του 47% και να μπει φρένο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Σήμερα, ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει από το βήμα του ΟΗΕ πως η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί και προτείνει μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το όνομα Μακεδονία.
Την ίδια ώρα, ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποιεί επανειλημμένα τον όρο «ελληνική Μακεδονία» (9ο Τακτικό Συνέδριο ΝΔ στις 28/6/13, ομιλία στην 78η ΔΕΘ στις 7/9/13, ομιλία πριν τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη 15/5/14) όταν αναφέρεται στη μακεδονική γη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο για την ύπαρξη ενδεχομένως και άλλης Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό αδυνατώ πραγματικά να αντιληφθώ την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εντυπωσιακών ευρημάτων που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ευρημάτων που αναμένεται να προσθέσουν νέα, ισχυρότατα πειστήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε αυτοβούλως σε εθνική ήττα με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να μας πουν τι έχουν συμφωνήσει πίσω από κλειστές πόρτες.
Περιμένουμε να ξεκαθαρίσουν εάν ισχύει ακόμη η κοινή απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή το Φεβρουάριο του 1992 για μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγα της.
Ακόμη, οι έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η θέση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο κορυφαίο αυτό εθνικό ζήτημα όπου όλοι στο τέλος θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Πολύ φοβάμαι ότι η χειροβομβίδα των Σκοπίων θα σκάσει πολύ σύντομα, με συνέπειες τραγικές για τον Ελληνισμό.
Τότε θα δούμε ποιοι είναι καλοί πυροτεχνουργοί και ποιοί όχι…»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact