ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρολουσία για όσους δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ

Μόνο σε 12 δόσεις, δηλαδή μόνο στην πάγια ρύθμιση, μπορούν να εντάξουν περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες την απλήρωτη δόση του ΕΕΤΑ, αφού όπως σημειώνουν στελέχη της ΓΓΔΕ, ο φόρος αυτός δεν είχε βεβαιωθεί (προσωποποιηθεί) πριν αποστείλει η ΔΕΗ τα σχετικά δεδομένα στο υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή πριν από την 1η Οκτωβρίου!

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσοι πίστευαν πως αυτή η οφειλή μπορεί να ρυθμιστεί σε 100 δόσεις, δηλαδή με τη νέα ρύθμιση, επειδή το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων ήταν υποχρέωση του περασμένου έτους, θα εκπλαγούν δυσάρεστα όταν ανοίξουν την ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS. Το πρόβλημα αφορά κυρίως σε όσους είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, στον οποίο συμπεριλαμβανόταν η τελευταία δόση του αποκαλούμενου χαρατσιού. Η ΔΕΗ είχε ενημερώσει ότι οι οφειλές θα σταλούν ως ληξιπρόθεσμα στη ΓΓΔΕ από τον Ιούνιο και μετά, έτσι όσοι πλήρωσαν τον λογαριασμό αργότερα πιστεύοντας ότι έχουν εξοφλήσει το ΕΕΤΑ, στην πραγματικότητα πλήρωσαν μόνο τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ!

Την ίδια ώρα στις εφορίες εξακολουθεί να επικρατεί… σκότος, όσον αφορά στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν όσοι δικαιούνται επιστροφής ΕΝΦΙΑ άνω των 300 ευρώ, μετά από την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης, ότι οι έφοροι…. αυτοσχεδιάζουν, ζητώντας τα πιστοποιητικά που ταιριάζουν κατά την άποψη τους σε κάθε περίπτωση. Έτσι για παράδειγμα, για περίπτωση ημιτελούς κτίσματος, ο έφορος ζήτησε από το φορολογούμενο ένα πιστοποιητικό από το ΙΚΑ, από το οποίο προκύπτει η εξέλιξη εργασιών! Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την έκδοση σχετικής εγκυκλίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact