ΚΥΠΡΟΣ

Ψύχραιμος και αμετανόητος ο Serial Killer της Κύπρου

Τα βλέμματα για άλλη μία μέρα στραμμένα στη λίμνη στο Ξυλιάτο – Επαναρχίζουν το πρωί οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra – Αμετανόητος εμφανίζεται ο 35χρονος ίλαρχος – Κώλυμα στις έρευνες στο Μιτσερό λόγω ασφάλειας – Μόνο με μηχανικά μέσα η συνέχιση των ερευνών και αφού ανάψουν πράσινο φως οι ειδικοί – Ολοκληρώνεται η νεκροτομή

Μία κοινωνία που παρακολουθεί συγκλονισμένη αλλά και προβληματισμένη εδώ και ένα δεκαήμερο και ένας ψύχραιμος και αμετανόητος δολοφόνος.

Άλλη μία μέρα ερευνών ξημέρωσε. Στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, στο σημείο όπου υπέδειξε ο 35χρονος ίλαρχος ως εκείνο που είχε μεταφέρει το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra. Στις 9 το πρωί επαναρχίζει η έρευνα ωστόσο θεωρείται δύσκολη καθώς τα νερά στη λίμνη είναι θολά.

Χθες το πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας διενήργησαν περιμετρικό έλεγχο στη λίμνη και στη συνέχεια οριοθέτησαν σημεία εντός της λίμνης και συνέχισαν με νέες λήψεις.

Κώλυμα στις έρευνες στο Μιτσερό

Την ίδια ώρα, κώλυμα παρατηρείται στις έρευνες στο φρεάτο του Μιτσερού, όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, καθώς αναστάληκαν για λόγους ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, έχει παρατηρηθεί μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια μέσα στο φρεάτιο. Οι έρευνες διακόπηκαν εώς ότου συντηρηθούν τα αναβατόρια και δε διατρέχει κανένας τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

Σήμερα μεταβαίνουν στο σημείο ειδικοί για να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του φρεατίου.

Ψύχραιμος και αμετανόητος ο 35χρονος

Από την άλλη χωρίς ίχνος μεταμέλλειας φαίνεται να παρουσιάζεται ο 35χρονος ίλαρχος που παραδέχθηκε τη διάπραξη των δολοφονιών των δύο γυναικών, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν στο φρεάτιο της φρίκης.

Αν και ο 35χρονος από την αρχή δεν ήταν συνεργάσιμος αναγκάστηκε, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, να παραδεχθεί τη διάπραξη των εγκλημάτων καθώς οι ανακριτές κατάφεραν να τον παγιδέυσουν με τεκμήριο που είχαν στα χέρια τους.

«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα» αποκαλύπτει στο ελλαδικό «Έθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες για τον εντοπισµό της 6χρονης Sierra.

«Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις» προσθέτει.

«Όταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και προσθέτουν, «∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».

Ψάχνουν και σε σημεία που συχνάζουν αλλοδαπές στη Λευκωσία

Παράλληλα με τις έρευνες σε Ξυλιατό και Μιτσερό, η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος έχει θέσει στο μικροσκόπιο της τους λογαριασµούς που διατηρούσε ο ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς σε διάφορα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρµες γνωριµιών, αλλά και στα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει πίσω του.

Η διερεύνηση για άλλες γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ενδεχομένως να συνομιλούσαν μαζί του μέσω της πλατφόρμας badoo συνεχίζεται. Κι ενώ η προσοχή επικεντρώνεται σε δύο κοπέλες που φαίνεται πως είχαν ηλεκτρονική διασύνδεση με τον «Ορέστη», οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μένουν εκεί αλλά στρέφουν τις έρευνες τους και σε χώρους στη Λευκωσία, όπου συχνάζουν αλλοδαπές και τους οποίους φαίνεται να επισκέφθηκε ο 35χρονος με σκοπό να προσεγγίσει κάποιες από αυτές.

Νεκροτομή στην παρουσία ανθρωπολόγων

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η νεκροψία στη σορό της δεύτερης γυναίκας που που διενεργήθηκε και διακόπηκε χθες στην παρουσία και ανθρωπολόγων. Κατά τη χθεσινή διαδικασία λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι καμία από τις σορούς δεν έχει επίσημα ταυτοποιηθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact