ΚΟΣΜΟΣ

ΠΤΩΧΕΥΣΗ, GREXIT Η ΜΗΠΩΣ ΑΜΕΣΑ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη καλά κρατούν στον γερμανικό Τύπο, με την Süddeutsche Zeitung να σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν… φλυαρεί.

Σε σχόλιό της με τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις» η SZ τονιζει ότι ο κ. Σόιμπλε επισημαίνοντας, σύμφωνα με τη Deutsche Welle:

Για το λόγο αυτό οι αγορές έλαβαν υπόψη τους όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη: Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, είχε πει ο Β. Σόιμπλε. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι: Η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί. Από ό,τι φαίνεται η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Tην ίδια ώρα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σε άρθρο της, με τίτλο «Ad calendas Graecas – η κρίση θα διαρκέσει», αναφέρεται στα διάφορα σενάρια γύρω από την Ελλάδα.

Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παρατηρεί: «Ακόμα κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί. Το γεγονός ότι η Αθήνα θα χρειαστεί στα μέσα του έτους νέο πρόγραμμα στήριξης μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο».

«Όσο η καγκελάριος θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιλογή χωρίς εναλλακτική λύση, παραμένει εκβιάσιμη, και οι Έλληνες το γνωρίζουν», δηλώνει ευρωπαίος διπλωμάτης. Με αυτό το δεδομένο πολλές χώρες της ΕΕ ελπίζουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και νέες εκλογές από τις οποίες θα προκύψει μια νέα πιο «συνεργάσιμη κυβέρνηση».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact