ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν και οι Πυρηνικές Απειλές: Προκλήσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματίσει τις πυρηνικές απειλές του, σύμφωνα με τον συνταξιούχο αντιστράτηγο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες. Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Sun, ο Χότζες εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τακτική των πυρηνικών εκβιασμών, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για το Κρεμλίνο τα τελευταία χρόνια.

Φόβος και παράλυση στη Δύση

Ο Χότζες τόνισε ότι η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς και άλλες δυτικές κυβερνήσεις, έχουν παραλύσει από τον φόβο ότι η Ρωσία μπορεί να καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Ο πρώην στρατηγός κατηγόρησε τη Δύση για αδυναμία να αντιδράσει επαρκώς στις απειλές της Ρωσίας, καθώς και για έλλειψη πολιτικής βούλησης να ενισχύσει την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας.

«Δεν καταφέραμε να δείξουμε την απαραίτητη ενότητα και αποφασιστικότητα, ούτε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματά μας για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα με τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας

Παράλληλα, αναφορές από το Business Insider αποκαλύπτουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες με την ανάπτυξη της διηπειρωτικής βαλλιστικής πυραυλικής RS-28 «Sarmat». Λόγω αυτών των προβλημάτων, η Μόσχα βασίζεται σε παλαιότερους και λιγότερο ισχυρούς πυραύλους, την ώρα που άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ρωσία αναγκάζεται να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των παλαιών πυραύλων της, μια τακτική που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Αυτό δημιουργεί ανησυχίες για την πραγματική ικανότητα της χώρας να διατηρήσει την πυρηνική της υπεροχή, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει τις πιέσεις στο Κρεμλίνο να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Συμπέρασμα

Οι πυρηνικές απειλές του Πούτιν συνεχίζουν να αποτελούν εργαλείο πολιτικής πίεσης, διατηρώντας τη Δύση σε κατάσταση αβεβαιότητας. Ωστόσο, τα προβλήματα στον εξοπλισμό της Ρωσίας αποδεικνύουν ότι η στρατηγική αυτή δεν είναι απεριόριστη. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα της Δύσης θα είναι καθοριστικές για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και να ενισχυθεί η Ουκρανία στην προσπάθειά της για ειρήνη και ανεξαρτησία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact