ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό όπλο με ολέθριες συνέπειες: Αυτό θα συμβεί τώρα που η Ευρώπη πάτησε το κουμπί του Swift

Η Ευρώπη τράβηξε το χειρόφρενο του Swift στη Ρωσία, μπλοκάροντάς της από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε μία προσπάθεια να παίξουν το πιο ακραίο οικονομικά χαρτί μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε σχέση οικονομικής εξάρτισης με μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών χωρών λόγω φυσικού αερίου.

Το μπλοκάρισμα του συστήματος Swift που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων ανά τον κόσμο θα έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες.

Οι ειδικοί αναλυτές περιγράφουν αυτές τις κυρώσεις στη Ρωσία ως τον «πυρηνικό όπλο» των αποκλεισμών και περιμένουν άμεση απάντηση από τον Πούτιν.

Οι ενστάσεις της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας αλλά και της Κύπρου κάμφθηκαν με τους περιορισμούς της Ρωσίας να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πληγούν τα κατάλληλα άτομα και όχι το σύνολο των χωρών που εξαρτώνται από τη χρήση του παγκόσμιου δικτύου πληρωμών.

Η Γερμανία όπως και άλλες χώρες που συνδέονται άμεσα με τη Ρωσία λόγω του φυσικού αερίου, αναμένεται να σημειώσουν και τις μεγαλύτερες απώλειες μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διεθνή μηχανισμό πληρωμών, όμως όπως φαίνεται είναι η μόνη λύση στην παρούσα φάση για να υπάρξει άμεση πίεση στον Πούτιν, χωρίς να υπάρξει στρατιωτική απάντηση.

Για ακόμα πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα πιο ραγδαίες όμως η από κοινού απόφαση των χωρών δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τη Ρωσία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact