ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού με Τσίπρα για τον ΟΛΘ θέλει ο Μπουτάρης

Θα ζητήσει την παραχώρηση της 1ης προβλήτας που χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς σκοπούς

Ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα επιδιώξει να έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με κύριο αίτημα την παραχώρηση της 1ης προβλήτας του ΟΛΘ και των κτιρίων που χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς σκοπούς στην πόλη.

Ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα της 1ης προβλήτας, υποστήριξε πως η πρόταση για εξαίρεση δεν δυσχεραίνει το διαγωνισμό πώλησης των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ. Μάλιστα, τόνισε πως δύο υποψήφιοι επενδυτές σε συζητήσεις τον διαβεβαίωσαν πως δεν τους ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος χώρος.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη θετική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις που έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη.

«Ο κ.Δρίτσας είπε στη Βουλή πως είναι υπέρ της παραχώρησης της 1ης προβλήτας. Είναι ένας χώρος που δεν έχει λιμενική χρήση και από το 1997 έγιναν αρκετές επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Με δεδομένο ότι επενέβη ο πρωθυπουργός κι έμεινε εκτός η Δραπετσώνα από το διαγωνισμό του ΟΛΠ, το ίδιο θα κάνει και για εμάς. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας για την 1η προβλήτα, πέρα από το Δήμο Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας πως οι αντιδημαρχίες Τουρισμού και Πολιτισμού σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ένα ετήσιο πρόγραμμα δράσεων που θα γίνονται μέσα στην 1η προβλήτα.

Σχετικά με άλλες δράσεις, εντός του λιμανιού, που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος ώστε να συντηρείται ο χώρος, ο δήμαρχος έκανε λόγο για επαφές με εταιρία που διαθέτει αερόστατα και τα οποία θα αιωρούνται πάνω από την πόλη δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και τουρίστες να θαυμάζουν τη θέα.

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, καθώς επίσης όλοι οι αντιδήμαρχοι και στελέχη της διοίκησης Μπουτάρη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact