ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών για την Αθήνα -Πάνω από 5 εκατ. τουρίστες

Ρεκόρ τουριστών καταγράφει η Αθήνα το 2017 με περισσότερους από 5 εκατ. επισκέπτες να έχουν φτάσει την πρωτεύουσα.

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη ψηλότερα νούμερα τη στιγμή, που έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017. Την κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιεί για 5η χρονιά ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την τουριστική προβολή της Αθήνας.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017, την κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιεί για 5η χρονιά ο δήμος Αθηναίων, με στόχο την τουριστική προβολή της Αθήνας. Λίγες θέσεις απομένουν για να συμπληρωθούν και οι φετινοί συμμετέχοντες στο workshop. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για συμμετοχή στο Travel Trade Athens 2017 είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Το 2017 η Αθήνα καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις, με πάνω από 5 εκ. επισκέπτες και ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη ψηλότερα. Το Travel Trade Athens 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα και τις εργασίες του –όπως κάθε χρόνο– θα ανοίξει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση του τουρισμού στην οικονομική αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της Αθήνας. 

Στο 5ο Travel Trade Athens  αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 φιλοξενούμενοι διεθνείς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας (hosted buyers), οι οποίοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε προεπιλεγμένα ραντεβού, με έλληνες επαγγελματίες (suppliers). Στις τέσσερις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9.500 συναντήσεις μεταξύ ελλήνων και ξένων επαγγελματιών, ενώ λίγες θέσεις απομένουν για να συμπληρωθούν και οι φετινοί συμμετέχοντες στο workshop. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών για συμμετοχή στο Travel Trade Athens 2017 είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Βασική προτεραιότητα του Trade Travel Athens είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Αθήνας ως αυτόνομου προορισμού ταξιδιών πόλης και συνεδρίων στη διεθνή τουριστική αγορά. Μέσα από τη διοργάνωση  αναπτύσσονται συνεργασίες μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού με τη διεθνή τουριστική αγορά και παρουσιάζεται στους συμμετέχοντες ξένους επαγγελματίες το τουριστικό προϊόν της Αθήνας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Το 5ο Travel Trade Athens 2017 διοργανώνεται στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA), το IGLTA – International Gay & Lesbian Travel Association και την εταιρία CAT Publications. Για πρώτη φορά, το Travel Trade Athens 2017 θα γίνει σε ειδική συνεργασία με το Athens Culture Net – το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων (ACN) του δήμου Αθηναίων και την FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).

Το 5ο Travel Trade Athens γίνεται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

«Diamond» Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Aegean Airlines και η Visa, «Platinum» Χορηγοί o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθήνα 9,84, GTP – Greek Travel Pages, www.epixeiro.gr, HQ The Association Magazine, Kongres Magazine, MICE & More, MICE & TOURISM, Tornos News, Τravel Daily News, www.travelling.gr , Tourism Press, Travel Trade Publications.

Το εκτελεστικό μέρος της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρία FREI.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, αλλά και για να δείτε τους συμμετέχοντες buyers και suppliers που έχουν ήδη εγγραφεί, για το  Travel Trade Athens 2017, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.traveltradeathens.gr ή να επικοινωνήστε με την ομάδα του ACVB στην ηλεκτρονική διεύθυνση traveltrade@athenscvb.gr ή στα τηλέφωνα 210 3312002 – 210 3253123

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact