ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Πολιτικός όρκος με κόκκινες γόβες


Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία – Ποιοί ήταν παρόντες – Πανηγυρική ατμόσφαιρα με συνθήματα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ  

Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν τις επτά το απόγευμα, όταν η Ρένα Δούρου έκανε την εμφάνιση της στο γυμναστήριο της Δροσούπολης στα Ανω Λιόσια. Η «πρώτη κυρία» του λεκανοπεδίου κατά την άφιξη της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, ενώ τηρώντας την… υπόσχεση ορκίστηκε ως νέα Περιφερειάρχης Αττικής με πολιτικό όρκο.

Από νωρίς το απόγευμα το γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, όπου θα πραγματοποιούνται η ορκωμοσία είχε ζωστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Στη μια πλευρά του μέλη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), ενώ από την άλλη και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτοι διαδήλωναν κατά της ορκωμοσίας του Ηλία Παναγιώταρου ως Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, ενώ οι δεύτεροι βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να επευφημήσουν το στέλεχος του κόμματος τους.

Από ένα στενό που βρίσκονταν ανάμεσα στις δύο… αντιμαχόμενες ομάδες και λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία εμφανίστηκε η Ρένα Δούρου. Φορώντας γκρι κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και κόκκινες γόβες στιλέτο, έσπευσε να χαιρετήσει δεκάδες φίλους και ψηφοφόρους της που την περίμεναν έξω από το γυμναστήριο. Οι φωτογράφοι την ακολουθούσαν σε κάθε βήμα της, ενώ οι καμεραμάν έδιναν μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα… τραβήξει τα περισσότερα πλάνα. Κατάφερε να περάσει την είσοδο του αθλητικού χώρου με μεγάλη δυσκολία και έγινε δέκτης πολλών χειροκροτημάτων όταν εισήλθε στο εσωτερικού του γυμναστηρίου που είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου.

Κινήθηκε ανάμεσα στους διαδρόμους που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ των καθισμάτων που θα κάθονταν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Χαιρέτησε όλα τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξης της, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που με τα δάχτυλα της δημιούργησε το σήμα της νίκης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα συνθήματα των ψηφοφόρων της που είχαν γεμίσει την κερκίδα του γηπέδου. Μεταξύ αυτών και οι απολύμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάποιο σημείο του γηπέδου μια ομάδα κατοίκων των Νέων Λιοσίων που αγωνίζονται για την απομάκρυνση της χωματερής από την περιοχή τους ζητούσαν από τη νέα Περιφερειάρχη να προχωρήσει στο κλείσιμο της. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που με τα συνθήματα τους ζήτησαν να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Αγκαλιές και χαμόγελα
Ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που έσφιξε στην αγκαλιά της η Ρένα Δούρου ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Δεκάδες βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλάριδης βρέθηκαν στα Άνω Λιόσια για την ορκωμοσία της Ρένας Δούρου. Όλοι τους έσπευσαν να της ευχηθούν για τη νέα της θέση, ενώ τα πειράγματα και οι φιλοφρονήσεις μεταξύ τους έδιναν κι έπαιρναν.

Η άφιξη του Τσίπρα και η oρκωμοσία Στις 19.05 ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας πέρασε την είσοδο του γυμναστηρίου των Ανω Λιοσίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Περιφερειάρχης Αττικής έδειχναν και οι δύο να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς η νίκη στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα που είχε βάλει για τις εκλογές του περασμένου Μαϊού το κόμμα της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε δίπλα στον Μάνωλη Γλέζο και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην τελετή των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής η Ρένα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων:«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ενα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον. Οι πολίτες θα έχουν, από εδώ και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσης της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

Η Ρένα Δούρου επέλεξε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, τηρώντας την παράδοση καθώς με τον ίδιο τρόπο είχε ορκιστεί και βουλευτής. Την ακολούθησαν όλα τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξης της. Όταν η νέα Περιφερειάρχης από το μικρόφωνο άρχισε να απαγγέλει τον όρκο της τα μέλη του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» επαναλάμβαναν κάθε πρόταση της. Στη συνέχεια ορκίστηκαν και τα μέλη των υπόλοιπων συνδυασμών που εκλέχτηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς με θρησκευτικό όρκο ενώ κάποιοι άλλοι με πολιτικό.

Δεκάδες επίσημοι καλεσμένοι
Εκπρόσωποι της εκκλησίας, νέοι δήμαρχοι της Αττικής, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και της Αστυνομίας, αλλά και πρέσβεις ξένων κρατών βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, και ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα έχουν άμεση συνεργασία με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Ηλίας Ψινάκης για λίγα λεπτά έκλεψε τα βλέμματα των παρευρισκόμενων και τα φλας των φωτογράφων. Ντυμένος με άσπρο κουστούμι, σιέλ πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα δεν αποχωρίστηκε ούτε στιγμή το αγαπημένο του πουρό που το κρατούσε σβηστό στο χέρι του καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας. 

Αρνήθηκαν να καθίσουν δίπλα σε στελέχη της Χρυσής Αυγής
Μπορεί να δικαιούνταν μια θέση στην πρώτη σειρά, ωστόσο κάποιοι από τους επικεφαλής των παρατάξεων που διεκδίκησαν την Περιφέρεια Αττικής αποφάσισαν να καθίσουν πιο πίσω. Ο Γιάννης Σγουρός και ο Θανάσης Παφίλης, αρνούμενοι να έχουν δίπλα τους τον Ηλία Παναγιώταρο και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αττική» που υποστηρίχτηκε στις εκλογές από τη Χρυσή Αυγή, επέλεξαν μια θέση στα πίσω καθίσματα κι έγιναν αντιληπτοί στο κόσμο που βρίσκονταν στο γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων όταν σηκώθηκαν για να ορκιστούν. Εκτός από τη Ρένα Δούρου και τους Αντιπεριφερειάρχες στις πρώτες θέσεις κατά τη διάρκεια της τελετής βρίσκονταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Θάνος Τζήμερος και η Μαρία Γιαννάκακη.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact