ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Ντροπή για την ανθρώπινη υπόσταση οι εικόνες της Ειδομένης

Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και στην μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα μας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno.

«H συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι, αντικειμενικά, το μεταναστευτικό ρεύμα μειώθηκε. Με την Τουρκία πρέπει να επαληθεύσουμε και ένα μεγάλο θέμα: αν μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της η συμφωνία αυτή μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως εύχομαι», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην χώρα μας, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε: «Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του».

Ο Ρέντσι θεωρεί, επίσης, ότι «δεν πρέπει πλέον να σπαταλώνται χρήματα της Ευρώπης σε τόσα προγράμματα που δεν είναι χρήσιμα» και δηλώνει ότι «θα πρέπει να δοθούν στην Αφρική, σε χώρες όπως τη Γκάνα και τον Νίγηρα».

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έγκριση των συμφώνων συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η οποία προκάλεσε την αντίδραση συντηρητικών καθολικών οργανώσεων και μέρους των επισκόπων Ιταλίας, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι χριστιανός καθολικός, αλλά ορκίσθηκα στο Σύνταγμα και όχι στο Ευαγγέλιο. Ήξερα ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και σέβομαι, επίσης, όποιον δήλωσε πως διαφωνεί με τον νόμο».

«Όταν ένας νόμος, όμως, είναι σωστός, πρέπει να τον ψηφίσεις, έστω και αν κάποιοι εναντιώνονται στην έγκρισή του», είπε στην συνέχεια ο Ματέο Ρέντσι.

Σε σχέση με το μέτωπο της οικονομίας, τέλος, δεσμεύθηκε ότι «και το 2017 οι φόροι θα συνεχίσουν να μειώνονται», αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο όταν θα έχει στα χέρια του λεπτομερέστερα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της δημόσιας οικονομίας της χώρας του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact