ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπουμπλικανή βουλευτής: Θα πηγαίνω στο Κογκρέσο με το όπλο μου!

Σε βίντεο που κοινοποίησε την περασμένη Κυριακή στο Twitter, η Μπόμπερτ φαίνεται να γεμίζει το πιστόλι της προτού βγει για να περπατήσει στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

«Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο», τονίζει η ίδια στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές. Ωστοσο, ο διοικητής της Αστυνομίας της Ουάσινγκτον επισήμανε ότι σκοπεύει να μιλήσει με τη Μπόμπερτ σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες για την οπλοκατοχή που ισχύουν στην πόλη.

Η 34χρονη Μπόμπερτ είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, του Shooters Grill, στην πόλη Ράιφλ (Rifle, τουφέκι) του Κολοράντο από όπου κατάγεται. Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο επιτρέπεται να φέρουν όπλα, κάτι που δεν είναι παράνομο βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας αυτής. Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Μπόμπερτ.

«Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου», αναφέρει η Μπόμπερτ στο βίντεο.

«Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου». Όμως η Αστυνομία της Ουάσινγκτον δεν άργησε να απαντήσει στην Μπόμπερτ, επισημαίνοντας σε δημοσιογράφους ότι η βουλευτής «θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που ισχύουν για όλους όσοι εντοπίζονται στους δρόμους της Ουάσινγκτον να έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλο».

Αν και το Σύνταγμα των ΗΠΑ διαφυλάσσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, οι νόμοι για το θέμα διαφέρουν ανά πολιτεία. Τα μέλη του Κογκρέσου επιτρέπεται να έχουν όπλα στα γραφεία τους και να τα μεταφέρουν στην Ουάσινγκτον, εφόσον δεν είναι γεμάτα. Ωστόσο χρειάζεται ειδική άδεια για να φέρει κάποιος το όπλο του και να περπατά στους δρόμους της πόλης, ενώ όταν εισάγονται όπλα από άλλες πολιτείες, πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Μπόμπερτ έμαθε γρήγορα ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν πολιτικό να τηρεί τις υποσχέσεις του: δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Κογκρέσου, η Μπόμπερτ εμφανίστηκε στο γραφείο της χωρίς το όπλο της, όπως δήλωσε συνεργάτης της που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact