ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Πως Μέρκελ-Σόιμπλε απέτρεψαν οριακά μια ανταρσία στη γερμανική Βουλή με αφορμή την Ελλάδα

Για όσα έγιναν πριν ένα μήνα στη γερμανική Βουλή με το ελληνικό ζήτημα και για ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης, ασχολείται το Reuters που μίλησε με Γερμανούς βουλευτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέτρεψε οριακά μία αρκετά μεγαλύτερη ανταρσία τον προηγούμενο μήνα σχετικά με την παράταση της διάσωσης της Ελλάδας μεταξύ των συντηρητικών βουλευτών της, πολλοί περισσότεροι εκ των οποίο θα είχαν ψηφίσει «Nein» (όχι) αν δεν διέθετε τέτοια δύναμη πειθούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ανέφεραν στο Reuters Γερμανοί βουλευτές.

Ανώτερο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε στο πρακτορείο, ότι οι Βαυαροί σύμμαχοι της Merkel, το CSU, θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «Όχι» εάν ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε κερδίσει την υποστήριξή τους κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία.

Άλλο κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε ότι η συνάντηση του Σόιμπλε με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU), ήταν εξίσου σημαντική για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μία στιγμή που η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είχε τελειώσει στην κάτω γερμανική βουλή.

«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή» δήλωσε ο βουλευτής στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα σχόλια των γερμανών βουλευτών υποδεικνύουν ένα αυξανόμενο «κύμα» δυσαρέσκειας εντός των συντηρητικών τάξεων και δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος πως δεν θα είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα εάν η Αθήνα ζητήσει περισσότερη βοήθεια στο μέλλον από τους εταίρους της.

«Οι Έλληνες λένε ‘Δεν θέλουμε τρίτο πακέτο διάσωσης’ αλλά επίσης είπαν ότι δεν θα χρειάζονταν παράταση της διάσωσης» δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής.

Στην τελευταία ψηφοφορία 29 από τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν την παράταση για την Ελλάδα προήλθαν από το CDU της Μέρκελ και το CSU. Επιπλέον, 118 συντηρητικοί που ψήφισαν «ναι» έκαναν προσωπικές δηλώσεις σηματοδοτώντας ότι δεν θα συνεχίζουν να συμμορφώνονται με την τρέχουσα γραμμή του κόμματος εκτός και αν υπάρξει μία σημαντική αλλαγή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact