ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Έβαλαν, τελικά, φωτιά Τούρκοι πράκτορες; Η Εστία, ο Βορίδης & η ΕΥΠ

Ο κρατικός μηχανισμός της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι εδώ και μέρες αντιμέτωπος με τον πύρινο όλεθρο, καθώς μια σειρά από φωτιές μαίνονται ή προκύπτουν σε πολλαπλά σημεία της χώρας. Ένα από τα θύματα της πύρινης μανίας είναι και η Ρόδος, γνωστή και ως “πετράδι” του τουρισμού μας.

Για πολλές μέρες, η φωτιά στο νησί των ιπποτών έκαιγε ασταμάτητα ενώ συνεχώς “ξεπηδούσαν” νέα μέτωπα σε “περίεργα” σημεία.

Οι ενδείξεις και οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου δημιούργησαν πολλά ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένων και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, η εφημερίδα Εστία, στο πρωτοσέλιδό της άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις πυρκαγιές υπάρχει δόλος και μάλιστα συγκεκριμένος: ο τουρκικός παράγων!

Όπως φάνηκε το δημοσίευμα δεν ήταν διόλου τυχαίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε εμπιστευτικές τους συνομιλίες, ανώτεροι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής παραδέχονταν ότι “η φωτιά στην Ρόδο μόνο τυχαία δεν είναι”.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι επί μέρες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πραγματοποιούσε διαβαθμισμένη έρευνα στη Ρόδο για τις αιτίες που προκάλεσαν τις φωτιές. Έρευνα που θα συνεχιστεί και μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Χθες ήρθε η κυβερνητική επιβεβαίωση δια στόματος Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας (μιλώντας στο Newsbomb) αναφέρθηκε στην πυρκαγιά της Ρόδου και στο τι εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές, της ΕΥΠ περιλαμβανομένης.

«Γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο. Το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σημείωσε αρχικά ο υπουργός.

Και πρόσθεσε:

«Κακά τα ψέματα, σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις η αστυνόμευση με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μού φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο. Kανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έχει πρώτο “χτύπημα” τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας.

Όπως φαίνεται, η υπόθεση των πύρινων μετώπων στη Ρόδο και ουσιαστικά η απόπειρα έμμεσης αποσταθεροποίησης της χώρας από τρίτους κακόβουλους δρώντες είναι σε διαρκή εξέλιξη και αποτελεί μια μόνιμη μάχη/πρόκληση για τις αρχές και της υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βέβαια, το ζητούμενο είναι όλα αυτά να αποδειχθούν εμπράκτως από την ιδιαίτερα δραστήρια ΕΥΠ (στις παρακολουθήσεις εγχώριων παραγόντων) και να μην αποδειχθούν επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact