ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Kινέζοι έδωσαν το παιδί τους για υιοθεσία έναντι 1.000 ευρώ!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την κατηγορία παράνομης υιοθεσίας από κοινού παραπέμφθηκε, με απευθείας κλήση, ζευγάρι, με καταγωγή από την Κίνα, κάτοικοι Ρόδου, που φέρονται να έδωσαν σε υιοθεσία το ηλικίας 4 μηνών παιδί τους, σε έναν ομοεθνή τους, έναντι 1.000 ευρώ!

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Αρχιφύλακας, που υπηρετεί στο Γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και έχει επιφορτιστεί με τη λήψη συνεντεύξεων των αιτούντων άσυλο αλλοδαπών, εξέτασε μεταξύ άλλων έναν 30χρονο και μια 31χρονη από την Κίνα.

Το ζευγάρι είχε υποβάλει αίτημα ασύλου. Κατά την υποβολή του αιτήματός της, η δεύτερη, δήλωσε ως προστατευόμενο μέλος της την κόρη τους, που είχε γεννηθεί στη Ρόδο.

Προς πίστωση, επέδειξε και απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης – βάπτισης, από Δήμο Ρόδου, με το οποίο αποδεικνυόταν ότι το μωρό ήταν κόρη τους.

Συνεπώς εκδόθηκε στο όνομα του μωρού δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ως προστατευόμενου μέλους οικογένειας αλλοδαπού που αιτήθηκε άσυλο.

Την 29η Ιουλίου 2011 και ώρα 12.30 ξεκίνησε η εξέταση των ισχυρισμών της δεύτερης. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν διερμηνέας της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση», καθώς και η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οταν η ανωτέρω αλλοδαπή ρωτήθηκε για την κόρη της, απάντησε ότι βρίσκεται στην Κίνα.

Οταν ρωτήθηκε πώς έγινε αυτό, αφού το παιδί δεν είχε διαβατήριο, είπε ότι το παιδί το υιοθέτησε κάποιος άλλος υπήκοος Κίνας, και πως ταξίδεψε ως δικό του, με θεώρηση εξόδου.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι το εισιτήριο και η διαδικασία της υιοθεσίας κόστισε 1.000 ευρώ, ότι δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες και ότι δεν έχει κάποιο έγγραφο από την υιοθεσία.

Όπως κατέθεσε, το παιδί βρίσκεται στην Κίνα το έχει ο ανωτέρω και ότι θα ακολουθήσουν νέες διαδικασίες, ώστε να υιοθετηθεί εκ νέου από την ίδια, για να καταφέρει να το πάρει πίσω.

Για να ολοκληρωθούν όμως αυτές οι διαδικασίες, όπως είπε, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.

Επιπλέον, ενώ αρχικά είχε καταθέσει ότι για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να παραλάβουν οι γονείς της στην Κίνα το μωρό, χρειάζονται επιπλέον 1.000 ευρώ, μετά φέρεται να κατάθεσε ότι τα χρήματα αυτά ήθελε να τα δώσει μόνη της στον άνθρωπο που πήρε το παιδί της στην Κίνα, επειδή της έκανε μεγάλη χάρη.

Συμπλήρωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τους ανθρώπους που φροντίζουν τώρα το παιδί της επειδή στην Κίνα είναι στην ίδια γειτονιά, και δήλωσε σίγουρη ότι οι γονείς της θα πληρώσουν τον άνθρωπο αυτόν.

Οταν ερωτήθηκε από τον αστυνομικό τι θα γίνει αν δεν δοθούν τα 1000 ευρώ, είπε ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της δεύτερης υιοθεσίας, οι γονείς της, που βρίσκονται στην Κίνα, θα πάρουν πίσω το παιδί, άσχετα αν πληρώσουν ή όχι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact