ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Roma – Bayern 1-7: Μαθήματα ποδοσφαίρου απο τους Γερμανούς…

Roma – Bayern

Έπειτα από μία ανεπανάληπτη βραδιά σε επίπεδο σκοραρίσματος και θεάματος, η 21η Οκτωβρίου του 2014 θα μείνει στην ιστορία του Champions League, ως η πιο παραγωγική με τα 40 γκολ να αποτελούν ένα μοναδικό ρεκόρ!

Όπως το 1-7 της Μπάγερν επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο».

Η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε την Ρόμα και πέτυχε το τρία στα τρία στον όμιλο. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όταν και σημείωσαν τα πέντε από τα επτά γκολ πανηγύρισαν στο ματς. Οι πρωταθλητές Γερμανίας ήταν χάρμα ιδέσθαι και παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη τους εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα της Ρίμα στο σπίτι της…

Ο Ρόμπεν έκανε πάρτι με αντίπαλο τον Κόουλ στα δεξιά, ο Λεβαντόφσκι δημιουργούσε χώρους στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν και ο Τσάμπι Αλόνσο με απλές κινήσεις και πάσες έδινε το ρυθμό στις επιθέσεις. Οι Ιταλοί εκτός από λίγα ανεβάσματα του Τοροσίδη από τα δεξιά και τη διάθεση του Ζερβίνιο, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι θετικό. Η είσοδος των Χολέμπας, Φλορένζι μεταμόρφωσε τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος. .

Το αστείρευτο ταλέντο του Ρόμπεν φάνηκε στα πρώτα λεπτά. Ο Ολλανδός άσος στο 9′ με εκπληκτικό πλασέ από τα δεξιά της περιοχής και ανάμεσα από τρεις παίκτες της Ρόμα, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν μπει με ενθουσιασμό και με πίστη πως μπορούν να κοντράρουν τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Στο επόμενο λεπτό ο Τοροσίδης με τη διαγώνια πάσα του έκοψε στη μέση την άμυνα της Μπάγερν, χωρίς να το εκμεταλλευτούν οι συμπάικτες του και στο ίδιο λεπτό ο Νόιερ βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ζερβίνιο.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο καταιγισμός των Γερμανών. Στο 23′ Λεβαντόφσκι και Γκέτσε άλλαξαν υπέροχα την μπάλα. Ο Πολωνός με τακουνάκι έστρωσε στον συμπαίκτη τοιυ, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 0-2. Στο 25′ οι ρόλοι των δύο άλλαξαν. Ο Γκέτσε έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά πέτυχε το 0-3. Στο 30′ ο Λεβαντόφσκι δημιούργησε ακόμα ένα τέρμα, με τον Ρόμπεν να βγαίνει απέναντι από τον Ντε Σάνκτις και με δυνατό σουτ να ανεβάζει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι “κέρδισαν” πέναλτι σε χέρι του Μανωλά και ο Μίλερ έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερς.

Η Μπάγερν δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τη Ρόμα να μπαίνει επιθετικά και να απειλεί τον Νόιερ. Σε αυτό συνέβαλαν και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο τεχνικός της Ρόμα. Χολέμπας και Φλορένζι πήραν τη θέση των Κόουλ, Τόρι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού σταμάτησε το… πάρτι του Ρόμπεν, ενώ ο δεύτερος βοήθησε τους Ιταλούς οργανωτικά.

Στο 53′ ο Ζερβίνιο μπήκε στην περιοχή και με σουτ “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι του Νόιερ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Φλορένζι. Ο Γερμανός νίκησε και τον Ιβοριανό άσο της Ρόμα στο κοντινό πλασέ που επιχείρησε ο τελευταίος στο 61′. Τελικά η υπεροχή των Ιταλών στο δεύτερο μέρος μετουσιώθηκε σε γκολ στο 63′ με κεφαλιά του Ζερβίνιο, ο οποίος μάλλον βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι “ξύπνησαν” και με την είσοδο του Ριμπερί πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα. Μέσα σε δύο λεπτά σημείωσαν ισάριθμα γκολ και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 78′ ο Ριμπερίθ με έξοχο σουτ “κρέμασε” τον Ντε Σάνκτις και στο 80′ ο Σακίρι λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του με σουτ από τα δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 1-7.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Ιτούρμπε, Τοροσίδης – Μπερνάτ

ΡΟΜΑ (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Γιανγκά-Μπιβά, Κόουλ (46΄ Χολέμπας), Τοροσίδης, Μανωλάς, Νάινγκολαν, Πιάνιτς (79΄ Λιάγιτς), Ντε Ρόσι, Τότι (46΄ Φλορέντσι), Ιτούρμπε, Ζερβίνιο.
ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Γκέτσε (79΄ Σακίρι), Λεβαντόφσκι (68΄ Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ (60΄ Ραφίνια)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact