ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η απόφαση της Γερμανίας για τα Leopard

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Γερμανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση του Βερολίνου να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία σημαίνει πως εγκαταλείπει την «ιστορική ευθύνη του έναντι της Ρωσίας» που προκύπτει από τα εγκλήματα των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε δήλωσή της, η πρεσβεία αναφέρει πως οι παραδόσεις των εν λόγω αρμάτων μάχης θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση σ’ ένα νέο επίπεδο και θα οδηγήσουν σε «διαρκή κλιμάκωση».

«Αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση θα οδηγήσει τη σύγκρουση σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης και αντιφάσκει με τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών περί της απροθυμίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να συρθεί σ’ αυτή», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Νετσάγεφ.

«Καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την αμοιβαία εμπιστοσύνη, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην ήδη αξιοθρήνητη κατάσταση των ρωσογερμανικών σχέσεων και δημιουργεί αμφιβολίες για την πιθανότητα να εξομαλυνθούν στο προβλεπτό μέλλον», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει πως τέτοια όπλα το μόνο που θα πετύχουν είναι να παρατείνουν τον πόλεμο και τα βάσανα στην Ουκρανία και ότι η Δύση «αυταπατάται» αν πιστεύει κάτι διαφορετικό.

«Η επιλογή του Βερολίνου σηματοδοτεί την οριστική άρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να αναγνωρίσει την ιστορική ευθύνη της έναντι του λαού μας για τα τρομερά, διαχρονικά εγκλήματα του Ναζισμού στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και παραπέμπει στη λήθη το δύσκολο δρόμο της μεταπολεμικής συμφιλίωσης ανάμεσα στους Ρώσους και τους Γερμανούς», δήλωσε ο Νετσάγεφ.

«Με την έγκριση της ηγεσίας της Γερμανίας, άρματα μάχης με γερμανικούς σταυρούς θα σταλούν και πάλι στο “ανατολικό μέτωπο”, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε θανάτους όχι μόνο Ρώσων στρατιωτών, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», πρόσθεσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact