ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: H στιγμή που ο μακελάρης σπέρνει το θάνατο μέσα σε πανεπιστήμιο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, ο ένοπλος συνελήφθη και κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

Νωρίτερα το Ρόιτερς, επικαλούμενο μια εκπρόσωπο του πανεπιστημίου, την Νατάλια Πετσισκέβα, είχε μεταδώσει ότι ο δράστης σκοτώθηκε.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο δράστης τη στιγμή της επίθεσης, καθώς οπλίζει το όπλο του και ετοιμάζεται να σπείρει τον θάνατο.

Όπως αναφέρουν ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov.

Βίντεο τον δείχνει τη στιγμή που περπατά προς το κτήριο του Πανεπιστημίου, κρατώντας μια μακρύκανη καραμπίνα.

Οπλίζει και πυροβολεί, σπέρνοντας τον θάνατο:

Είχε κρυμμένο το όπλο από τότε που ήταν 10 χρονών

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, ο δράστης ήταν φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εισήλθε στο πανεπιστήμιο γύρω στις 11 πμ τοπική ώρα.

Το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει γνωστό καθώς η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται όλα τα σοβαρά εγκλήματα στη χώρα, δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτό. Όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψαν ότι σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέργειές του δεν συνδέονται με την πολιτική ή τη θρησκεία, αλλά το κίνητρό του ήταν το μίσος.

Μάλιστα, το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK, σύμφωνα με το Sputnik, έσβησε την ανάρτηση για την επίθεση και μπλόκαρε τον λογαριασμό του δράστη. Το δίκτυο θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να αναζητεί πλαστούς λογαριασμούς και αντίγραφα της αρχικής ανάρτησης αναφορικά με την επίθεση, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου.

Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν 18χρονο φοιτητή, ο οποίος νωρίτερα είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του στην οποία πόζαρε με τουφέκι, κράνος και πυρομαχικά. O 18χρονος φέρεται να είχε σαν όνειρό του να πυροβολήσει μια μέρα αδιακρίτως.

Μάλιστα αναφέρεται πως είχε κρυμμένο το όπλο που χρησιμοποίησε από τότε που ήταν 10 χρονών.

Στα social media υπάρχει μια ανάρτηση που πιστεύεται ότι ανήκει στον δράστη. Εκεί έγραφε πως “δεν είναι τρομοκρατική επίθεση, δεν ανήκω σε εξτρεμιστική οργάνωση. Δεν είμαι θρήσκος ούτε ασχολούμαι με τη πολιτική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνω”.

Από οπτικό υλικό που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μεσα ενημέρωσης δείχνουν φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου και να τρέχουν να σωθούν.
Φοιτητές έφτιαξαν οδοφράγματα στοιβάζοντας καρέκλες για να εμποδίσουν τον ένοπλο να εισέλθει στις τάξεις τους, όπως είπαν οι ίδιοι. Σε ένα άλλο βίντεο εμφανίζεται ο ένοπλος ντυμένος στα μαύρα.

Σημειώνεται ότι, η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact