ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία και Τουρκία σε κοινές περιπολίες στην Ιντλίμπ με φόντο την εκεχειρία

Σύμφωνα με τον Ακάρ ο κόσμος έχει σταματήσει να εγκαταλείπει την περιοχή

Ρωσία και Τουρκία θα προχωρήσουν σε κοινές περιπολίες σε αυτοκινητόδρομο στην Ιντλίμπ, με φόντο την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί.

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στην Άγκυρα, υπέγραψαν κείμενο συμφωνίας που αφορά την διαδικασία των κοινών περιπολιών στην περιοχή του Ιντλίμπ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία προτίθεται μαζί με την Ρωσία να δημιουργήσει κέντρα συντονισμού που θα επιβλέπουν την εφαρμογή της συμφωνίας για την τήρηση της εκεχειρίας στην οποία κατέληξαν, παρότι δεν διευκρίνισε πότε και πού θα δημιουργηθούν τα κέντρα αυτά.

«Το κείμενο που ετοιμάσθηκε υπεγράφη από τις δύο πλευρές και τέθηκε σε ισχύ. Θα δούμε την πρώτη εφαρμογή στις 15 Μαρτίου των περιπολιών στον αυτοκινητόδρομο Μ4 ( στο Ιντλίμπ)», δήλωσε ο Ακάρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα επικαλούμενο την εφημερίδα «Σαμπάχ».

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι επικείμενες κοινές περιπολίες από την Ρωσία και την Τουρκία «θα συμβάλουν στην εγκαθίδρυση διαρκούς κατάπαυσης του πυρός» στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 10 Μαρτίου είχε δηλώσει ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα περιπολούν το τμήμα που βρίσκεται βόρεια του αυτοκινητοδρόμου Μ4 και οι Ρώσοι το τμήμα που βρίσκεται νότια.

Σήμερα ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ , δήλωσε ότι η Τουρκία προτίθεται μαζί με την Ρωσία να δημιουργήσει κέντρα συντονισμού που θα επιβλέπουν την τήρηση της εκεχειρίας στην επαρχία του Ιντλίμπ.

«Η Τουρκία και η Ρωσία θα δημιουργήσουν κοινά κέντρα συντονισμού τα οποία θα εποπτεύουν την τήρηση της συμφωνίας για την εκεχειρία στον Ιντλίμπ» δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με την «Σαμπάχ». Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε πού και πότε θα δημιουργηθούν τα κέντρα αυτά.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι ο Ακάρ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για το ότι ο κόσμος έχει σταματήσει να εγκαταλείπει την περιοχή του Ιντλίμπ και αρχίζει να επιστρέφει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact