ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος στρατηγός: “Τι θα κάνουμε μετά το Ντονμπάς”

Ο πρώην Γενικός Διοικητής των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και επικεφαλής της Ενωσης Ηρώων, στρατηγός Βλαντίμιρ Σαμάνοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επιχειρήματα και Γεγονότα» ότι η «απελευθέρωση της Οδησσού θα πρέπει να είναι το επόμενο στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

«Φυσικά, η Μαριούπολη και ορισμένες άλλες οχυρωμένες περιοχές συγκρατούν τις μονάδες. Μόλις κόψουμε αυτόν τον γόρδιο δεσμό, θα γίνει πολύ πιο εύκολο και τότε θα αναλάβουμε την περιοχή μεταξύ του Δνείπερου και του Ιζιούμ, η οποία είναι ήδη περικυκλωμένη και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η Οδησσός είναι η επόμενη και μόλις ξεπεραστεί το εμπόδιο στο Μικολάιφ θα έρθει η σειρά της», είπε ο Σαμάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν επιτευχθεί – τα ρωσικά στρατεύματα κατέστειλαν τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικές υποδομές και στέρησαν τη χώρα από κεντρική κρατική και στρατιωτική διοίκηση. «Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων ήταν δύσκολη λόγω της φύσης της επιχείρησης – τα στρατεύματα προσπάθησαν να αποφύγουν τον θάνατο αμάχων και ως εκ τούτου επιβράδυναν στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα.

Οι δυσκολίες

“Σήμερα, αυτές οι δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχει ένα άλλο σημείο – οι επικοινωνίες γίνονται πιο περίπλοκες, οι διαδρομές ανεφοδιασμού επιμηκύνονται και τώρα τίθεται το ερώτημα να γεμίσουμε τον χώρο πίσω από τα στρατεύματα που έχουν προχωρήσει», πρόσθεσε ο Σαμάνοφ.

Υπενθύμισε ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με το καθήκον να αποστρατικοποιήσει την Ουκρανία, δηλαδή να της στερήσει το στρατιωτικό δυναμικό που είναι επικίνδυνο για τη Ρωσία, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε δύο μόνο περιοχές. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τεθεί ο έλεγχος στα διοικητικά κέντρα και να υποστηριχθεί η ειρηνική πολιτική αυτοδιοίκηση, επισήμανε.

«Το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας βρίσκεται στις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνίχιβ και του Λβιβ – παντού όπου υπήρχαν αποθήκες, αεροδρόμια, βάσεις του σοβιετικού στρατού υπό την ΕΣΣΔ. Είναι όπως στο σκάκι: αν πάρεις ένα κομμάτι, προχωράς» τόνισε. «Εάν δεν επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με την Ουκρανία τώρα, οι μελλοντικές γενιές Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτό», κατέληξε ο Ρώσος στρατηγός.

Πηγή: ria.ru

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact