ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα στα νοσοκομεία της χώρας

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, μετά από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο θάνατος τριών βρεφών από μια μυστηριώδη μολυσματική ασθένεια.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ντάτσιαν Τσιόλος, που το Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι ο τομέας της υγείας θα αποτελέσει στο εξής προτεραιότητά του και επέκρινε ξεκάθαρα τις ενέργειες του υπουργού, ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του Πατρίτσιου Αχίμας-Τσαντάριου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις είχε ζητήσει την Παρασκευή να τεθεί σε εφαρμογή ένα «κατεπείγον σχέδιο δράσης» αφού αποκαλύφθηκαν πολλές παρατυπίες στον εφοδιασμό των νοσοκομείων με απολυμαντικά.

Πριν από τρεις μήνες δεκάδες βρέφη χρειάστηκε να νοσηλευτούν και τρία από αυτά αποβίωσαν. Μέχρι σήμερα δεν έχουν διαλευκανθεί τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Σύμφωνα με μια δημοσιογραφική έρευνα, τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία είναι υπερβολικά αραιωμένα, κάτι που τα καθιστά αναποτελεσματικά, ενώ και η τιμή τους είναι αφύσικα υψηλή. 

Στις αρχές Μαΐου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι περίπου 50 νοσοκομεία χρησιμοποιούσαν απολυμαντικά κακής ποιότητας. 

Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί μεγάλος αριθμός νοσηλευόμενων ασθενών μολύνονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που συχνά είναι μοιραίες για τη ζωή τους, εκτιμούν οι αναλυτές.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει η εισαγγελία, έγιναν πολλές έρευνες στην έδρα της φαρμακευτικής εταιρείας Hexi Pharma που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact