ΚΑΙΡΟΣ

Σ. Αρναούτογλου: ΠΡΟΣΟΧΗ…Κακοκαιρία την Παρασκευή!

Η Παρασκευή 25/1, θέλει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής φαίνεται να έχουμε την κορύφωση των έντονων καιρικών συνθηκών που έχουν ήδη προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικά στις περιοχές όπου έπεσε πολύ νερό τα προηγούμενα 24ωρα χρειάζεται κατά την ταπεινή γνώμη κάποια επαγρύπνηση και στοιχειώδη μέτρα προστασίας έως και το Σάββατο το πρωί!

Εκτός από τις έντονες κατά τόπους και κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες θέλει προσοχή και στους σφοδρούς νοτιάδες οι ριπές των οποίων στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος και μέχρι την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 8-9 Μποφόρ μεταφέροντας και αρκετή σκόνη Σαχαριανής προέλευσης σε αρκετά μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ελλάδας (δίνοντας και λασποβροχές) μέχρι και το Σάββατο πρωί όπου σταδιακά θα υποχωρήσει! (Δείτε τους χάρτες)

Στις περιοχές όπου στους χάρτες πρόγνωσης των ανέμων (κάντε κλικ τον χάρτη για μεγέθυνση) οι χρωματισμοί είναι κίτρινοι και κυρίως πορτοκαλί για καλό και για καλό:

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.
– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact