ΚΟΣΜΟΣ

Sabah: «Μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι…»

“Δεν θα ανοίξετε εσείς πρώτοι πυρ” στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η εντολή που έλαβε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Sabah” υπό τον τίτλο “Ας μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι”.

Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, η εντολή που δόθηκε αναφέρει συγκεκριμένα ότι “Δεν θα ανοίξετε πυρ εσείς πρώτοι. Αν υπάρξει κίνηση από την απέναντι πλευρά θα κάνετε αυτό που πρέπει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μιλιέτ», που δημοσιεύει το sigmalive.com, η απόφαση για τη νέα οδηγία λήφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι κινήσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Όπως αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ο ΟΗΕ «δεν έχει λάβει θέση» για το θέμα, αλλά είναι υπέρ της επίλυσης τέτοιων ζητημάτων μέσω της διπλωματίας και των διαβουλεύσεων.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε, πάντως, πως το γεγονός ότι η Ελλάδα φέρνει σε διεθνείς πλατφόρμες το ζήτημα της Ανατ. Μεσογείου, δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο, δίνοντας μάλιστα την κατεύθυνση προς τους υπουργούς να τονίζουν συνεχώς το ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τα δικαιώματα της Τουρκίας απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Εξ ‘ου και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Τρίτη ότι «εμείς μπορούμε να προσέλθουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων γιατί είμαστε σίγουροι για τις θέσεις μας, σε αντίθεση με την Αθήνα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact