ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Σαφάρι” ξεκίνησαν οι τράπεζες για να μαζέψουν χρήματα!

Τα “κόκκινα” δάνεια πιέζουν…

Σε κατάσταση «πανικού» θα μπορούσαμε να πούμε πως βρίσκονται οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών, προς άγρα κεφαλαίων και μείωσης τω απωλειών τους των τελευταίων ετών.

Στο «ράλι» αυτό βγάζουν όλα τα όπλα που τους προσφέρει η τεχνολόγια, όπως είναι τα τηλέφωνα, τα SMS, τα email και οτιδήποτε άλλο έχουν στη διάθεση τους. Το προσωπικό των τραπεζών επικοινωνούν με τους δανειολήπτες και τους καλούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, δίνοντας τους χαμηλά επιτόκια και διαγραφή των τόκων, σε μια προσπάθεια να σώσουν οτιδήποτε σώζεται!!

Στα στεγαστικά δάνεια, που είναι τα «χοντρά» χαρτιά αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, ενώ για ανέργους και οικονομικά ασθενείς εφαρμόζεται πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα μέχρι 4 έτη ή καταβολή κλασματικής δόσης για περίοδο 2 με 3 χρόνια. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον ο δανειολήπτης είναι συνεπής στις καταβολές του, διαγράφεται το ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά των τόκων, ενώ το τμήμα της δόσης που αντιστοιχεί στο κεφάλαιο προστίθεται στο υπόλοιπο του δανείου.

Στα καταναλωτικά δάνεια, εκεί δηλαδή που εντοπίζεται και η μεγαλύτερη «κόκκινη τρύπα» τα πιστωτικά ιδρύματα προτείνουν ακόμη και διαγραφή σημαντικού τμήματος της οφειλής με την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες θα καταβάλουν άμεσα αυτό που θα μείνει ως οφειλή πίσω.

Η μέθοδος που ακολουθείτε είναι απλή και συνίσταται στην συγκέντρωσης των καταναλωτικών οφειλών με προσημείωση ακινήτου, με τα οποία «κουρεύουν» όχι μόνο τους τόκους υπερημερίας αλλά και τμήμα του κεφαλαίου.
Στην αγορά υπάρχουν και κάποια προγράμματα ρύθμισης οφειλών από καταναλωτικά δάνεια -χωρίς προσημείωση- με τα οποία προβλέπεται στη λήξη της δανειακής σύμβασης διαγραφή του 25% της οφειλής.

Το σίγουρο είναι πάντως πως όσο πλησιάζει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν απέναντι τους την ΕΚΤ, τόσο θα μεγαλώνει και το «παζάρι» που κάνουν με τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις οφειλές τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact