ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου για τη Βασιλική Θάνου

Σάλο και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των κομμάτων προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο – «φωτιά» για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Το ηχητικό ντοκουμέντο «βόμβα» έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα iefimerida, έξι χρόνια μετά το θάνατο του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Επιχειρηματίας, η οποία φέρεται να είναι έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, συνομιλεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο με αντικείμενο φερόμενη απαίτηση της πρώτη τη τάξει δικαστικής λειτουργού της χώρας, εκείνη την περίοδο, για… χρήματα («βιβλία») προκειμένου δύο συνεργάτες του επιχειρηματία να μην εκδοθούν στη Κύπρο.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Μόνη σας το κάνατε; Μόνη σας πήρατε την πρωτοβουλία να συζητήσετε την Παρασκευή και το μέγεθος της βιβλιοθήκης;

Επιχειρηματίας: Εντάξει, ε… ε… ρώτησα. Ρώτησα. Έτσι για να δω μέχρι που φτάνετε. Δεν, δεν… πάντως ποτέ δεν μου αναφέρθηκε…

Ανδρέας Βγενόπουλος: Δεν ήταν δική τους πρόθεση να πάρουν χρήματα; Εσείς θα τα παίρνατε στην τσέπη σας; Ποιος θα έπαιρνε τα χρήματα κυρία…; Άρα, ποιος θα τα έπαιρνε τα χρήματα;

Επιχειρηματίας: Εντάξει, ξέρουμε πως δουλεύουν όλοι σε αυτό το σύστημα, σας παρακαλώ…

Η Βασιλική Θάνου επιλέχθηκε από το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου το καλοκαίρι του 2015 και λίγο μετά διορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσε τη θητεία της στον Άρειο Πάγο, βρέθηκε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ως νομική σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού και στη συνέχεια, το 2019, ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Ζήτησε λεφτά! Δεν μου τα ζητήσατε εσείς τα λεφτά για να τα βάλετε στην δική σας τσέπη. Ναι ή όχι;

Επιχειρηματίας: Απόλυτα.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Απόλυτα. Άρα ζήτησε λεφτά. Τώρα αν τα ζήτησε με τον άλφα… ή… τον τρόπο…

Επιχειρηματίας: Δεν ζητάει, περιμένει. Έχει διαφορά. Σας το είπα και πριν.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Ε, δεν ζητάει, περιμένει…

Η επιχειρηματίας μάλιστα δε διστάζει κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να υποστηρίξει ότι η Βασιλική Θάνου διόρισε ακόμα και τον…Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επιχειρηματίας: …Και η ίδια, προτού βάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, εμένα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα προτείνει τον Παυλόπουλο. Το ξέρω εγώ, η ίδια με είχε πάρει, δεν το άκουσα από ράδιο αρβύλα, και αυτή έβαλε τον Παυλόπουλο -πιστεύω εγώ, ταπεινή μου γνώμη- και από τις πληροφορίες που έχω, που λέμε μαζί της. Και αυτή έβαλε τον Παπαγγελόπουλο και αυτά που λένε είναι βλακείες.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η Θάνου έβαλε τον Παπαγγελόπουλο;

Επιχειρηματίας: Ναι

Ανδρέας Βγενόπουλος: Δηλαδή, η Θάνου είπε βάλτε υπουργό Δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο;

Επιχειρηματίας: Εγώ πιστεύω ναι. Η Θάνου είπε…

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφέρεται και στα διαχρονικά φαινόμενα προσπάθειας επηρεασμού της Δικαιοσύνης.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να παρέμβουν στη δικαιοσύνη με τον ά ή β΄τρόπο. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση όσο έχω ζήσει εγώ τουλάχιστον που να μην τους αρέσει να ελέγχουν με κάποιο τρόπο και εν μέρει τη δικαστική εξουσία. Και προσπαθούν συνήθως, τι προσπαθούν να κάνουν; Να είναι κολλητοί με κάποιους και αν έχουν κάποιο πρόβλημα να μπορούν να επέμβουν για να τους γλιτώσουν κ.λπ. Φαντάζομαι ότι και εσείς από την κολεγιά με τη Θάνου έχετε δει πολλές περιπτώσεις, αλλά, νομίζω πως σε όλες τις περιπτώσεις που έχετε δει, που μπορεί να έχετε βοηθήσει ανθρώπους, τι ήταν; Ήταν να γλιτώσουν από κάποιους, σωστά;

Επιχειρηματίας: Ε, ε, ναι.

Πολιτική θύελλα

Να απαντήσει εάν γνώριζε τα όσα αποκαλύπτονται στο ηχητικό για την κυρία Θάνου καλεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Για «πυροτεχνήματα» και αντιπερισπασμούς έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην υπάρχουν «σκιές» στο πολιτικό σύστημα ζήτησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας, διαφάνεια, αξιοκρατία και όχι αυτά που διαβάζουμε σήμερα, ότι άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου καταγγέλλονται ότι έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκβιασμούς» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση, η οποία, είχε τεθεί στο αρχείο. Πλέον, θα μελετηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η πιθανότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο και επανεξέτασης της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact