ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βρετανία από ύποπτες δηλώσεις στελέχους της Ισραηλινής πρεσβείας

«Συνελήφθη» να δηλώνει on camera ότι θέλει «να βγάλει από τη μέση» τον Ντάνκαν – Συγγνώμη ζήτησε ο Ισραηλινός πρέσβης

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Λονδίνο ζήτησε συγγνώμη επειδή ένα μέλος του προσωπικού της πρεσβείας «συνελήφθη» να δηλώνει on camera ότι θέλει «να βγάλει από τη μέση» τον βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών ‘Αλαν Ντάνκαν, ένα από τα στελέχη της κυβέρνησης που είναι ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.

Ο Σάι Μασότ, ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος στην πρεσβεία, βιντεοσκοπήθηκε κρυφά να συζητάει για τους βρετανούς βουλευτές από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και το οπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Mail on Sunday.

«Η Πρεσβεία του Ισραήλ απορρίπτει τα σχόλια που αφορούν τον Υπουργό Ντάνκαν, τα οποία είναι εντελώς απαράδεκτα. Τα σχόλια διατυπώθηκαν από έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο της πρεσβείας, ο οποίος δεν είναι Ισραηλινός διπλωμάτης και του οποίου θα λήξει σύντομα η εργασιακή σχέση με την πρεσβεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ο Μασότ συνομιλούσε με την Μαρία Στριτσόλο, η οποία στο παρελθόν υπήρξε βοηθός ενός άλλου υπουργού και η οποία είναι δημοσιογράφος και χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα, ανακοίνωσε η Mail on Sunday.

«Να σου πω μερικούς βουλευτές που θα πρότεινα να βγάλεις από τη μέση;», της είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε «τον υφυπουργό Εξωτερικών». Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τι εννοούσε «να βγάλω από τη μέση», παρότι από το περιεχόμενο της συζήτησης πιθανώς να εννοούσε την ενορχήστρωση μίας πολιτικής πτώσης.

Ο ίδιος μίλησε για τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σχολιάζοντας ότι είναι «σταθερός» ως προς το Ισραήλ, αλλά προσθέτοντας: «Το ξέρεις ότι είναι ανόητος;».

Η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής Μαρκ Ρετζέβ είχε συνομιλία την Παρασκευή με τον Ντάνκαν στον οποίο ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια του υπαλλήλου και του κατέστησε σαφές ότι τα θεωρεί εντελώς απαράδεκτα.

Εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός πρεσβευτής ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι ήταν σαφές πως τα σχόλια δεν απηχούν τις απόψεις της πρεσβείας ή της ισραηλινής κυβέρνησης. «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν ισχυρό δεσμό με το Ισράηλ και θεωρούμε το θέμα λήξαν», είπε.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact