ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ανακοίνωσε μειώσεις

“Δεν θα εμποδίσουν την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας” – “Στήριξαν τρομοκράτες και πλέον δεν τους ακούει κανείς” – “Παίζουν τα ρέστα τους στην τελευταία τους ευκαιρία να εμποδίσουν την χώρα να βγει από την κρίση”

Τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης διατηρώντας την ισορροπία ανάμεσα σε λελογισμένες παροχές και την απαραίτητη διατήρηση της χώρας εντός του δημοσιονομικού της προγράμματος.

Ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι δεν θα διακινδυνεύσει τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες της ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ότι παίζει τα ρέστα του για να μην βγει η χώρα από την κρίση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά προέβλεψε ότι “δεν θα του βγει”.

“Τελειώνει η εποχή των μνημονίων, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά στο αύριο στη νέα Ελλάδα” ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “ Περνάμε από την κατρακύλα στην διαρκή άνοδο με ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η οικονομία στο τρίτο τρίμηνο θα έχει θετικό πρόσημο.

Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας τον οδικό χάρτη από εδώ και μπρος. Επιλέξαμε να διορθώσουμε σε ελάχιστο χρόνο τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Όταν πριν ένα χρόνο κάτι φάνηκε να αλλάζει κάποιοι ενοχλήθηκαν για να ειρωνευτούν την ελληνική επιτυχία για την οποία μιλά όλος ο κόσμος. Όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύστηκαν”.

Ακολούθως μίλησε “για τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν και αυτές που έρχονται, με πρώτη την υπερφορολόγηση που πρέπει να τελειώσει”

Τα πρώτα βήματα ελάφρυνσης είναι:

-θα υπάρξει μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και θα διατηρηθούν τα επιδόματα θέρμανσης

-περισσότερες δόσεις για τα χρέη πρός το δημόσιο και μείωση της εισφοράς αλληλεγύης που θα παρουσιαστούν στο προσχέδιο του προυπολογισμού

-στον ΕΝΦΙΑ “έγιναν λάθη που προκάλεσαν δικαιολογημένο θόρυβο. Τα διορθώσαμε και αυτοί που το έκαναν θα δώσουν λόγο. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτούμενα. Τώρα υπάρχει ενιαία βάση δεδομένων για τα ακίνητα. Η επιβάρυνση θα μειωθεί σταδιακά και σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικό τέλος για έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

Για τους ένστολους ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί χωρίς να ανατρέψει τα μεγέθη του προυπολογισμού και όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά. “Θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Δεν μπορούμε μεμιας να αποκαταστήσουμε τους μισθούς του 2012. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα”. Είπε ακόμη:

-”Προχωρούμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εφαρμόζουμε το δικό μας ταμείο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

-”Νομοθετήσαμε έμμεσους τρόπους όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ”

-”Προχωρούμε σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες επειχειρήσεις”.

-”Διερευνούμε την δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών”

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε παράλληλα εκτεταμένη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. “Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε και να μην βγούμε ποτέ από την κρίση. Προσπαθούν να εμποδίσουν την χώρα λίγο πριν την απογείωσή της. Αφού δεν κατάφεραν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να την ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά δεν τους βγαίνει γιατί όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ανάπτυξης. Πριν από λίγους μήνες έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη τώρα κανείς δεν το αμφισβητεί. Θέλουν να μπουμε σε νέο κύκλο πρόωρων εκλογών και αστάθειας και προστριβών με τους εταίρους. Είναι επικίνδυνοι εκείνοι που θέλουν να μας ρίξουν σε τέτοια περιπέτεια. Δεν ήθελαν να μειωθούν οι δαπάνες στην Υγεία και στα φάρμακα. Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει παντού στον κόσμο, απειλούν τους επενδυτές, δεν ήθελαν την αξιολόγηση στο δημόσιο, τρομοκρατούν τους υπαλλήλους και λένε ψέματα ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που περιφρουρεί τη νομιμότητα και όχι εκείνο που καλύπτει τρομοκράτες. Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και λένε ότι θα κάνουν ότι μπορούν να το διαλύσουν, τώρα που πολλές χώρες κάνουν ότι μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ ποιός θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν χθες ότι υπάρχει μία Κύπρος. Πόσο απομονωμένοι και ευάλωτοι θα είμασταν σαν λαός αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ την ώρα που αυξάνεται ο θρησκευτικός ισλαμικός φανατισμός παντού στον κόσμο”.

Για την κρίση ευθύνονται όλοι, ευθύνες έχουν εκείνοι που κυβέρνησαν αλλά και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν και σκόρπιζαν το δηλητήριο του λαικισμού. Υπάρχουν οι αθεράπευτα αδιόρθωτοι του λαικισμού που στηρίζουν ασύδοτες συντεχνίες. Ο θεός να το κάνει πρόγραμμα αυτό που ανακοίνωσαν. Υποσχέθηκαν πέντε δις για την ανεργία, γιατί δεν βάλλατε κάτι παραπάνω, αφού δεν μας είπατε από που θα τα βρείτε; Τα πέντε δις είναι το μέτρο της ανευθυνότητάς τους. Παίζουν τα ρέστα τους στην τελευταία τους ευκαιρία να εμποδίσουν την χώρα να βγει από την κρίση.

Βιωσιμότητα του χρέους

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα επόμενα βήματα ξεκινώντας από το δημόσιο χρέος:

-Η Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Για πρώτη φορά έστω και οριακά το χρέος μειώνεται σε απόλυτο αριθμό και σύντομα που θα φανεί η άνοδος του ΑΕΠ θα μειωθεί και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Τα επιτόκια δανεισμού είναι τα πιο χαμηλά που υπάρχουν. Υπήρξε επ αυτού όργιο μαύρης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Σήμερα πληρώνουμε για τόκους πολύ λιγότερα από ότι προ κρίσης. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι βγήκαμε στις αγορές ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ενώ τα επιτόκια έχουν μειωθεί περαιτέρω.

-Ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα η έλλειψη της οποίας επιδείνωσε την ύφεση

-Σύντομα θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για την μείωση της φορολογίας που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα στο 32% και τις επιχειρήσεις στο 15%. Χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Όποια χώρα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δεν αφήνει τα ελλειμματα να διογκώνονται.

-Μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα προωθηθούν μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις για την γραφειοκρατία, προσέλκυση καταθέσεων, μεγάλες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς για την αξιοποίηση των στρατηγικής σημασίας υποδομών. Αυτά θα αποτελούν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβάλλεται απ έξω.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact